tiistai 30. toukokuuta 2017

Mamman hiuksille vähän taikoja :)

Puhuttiin jo jonkin aikaa Mamman kanssa, että jotain muutosta pitäis hänen hiuksilleen saada. Alle vuosi sitten värjäsin hänen hiukset kaupan värillä ruskean sävyiseksi, mutta sen jälkeen hiuksille ei ole tehty mitään, ei edes leikattu sen jälkeen. 
   Mamma on iloinen, räväkkä ja hyvin sosiaalinen persoona. Hänellä on vähän punapigmenttiä jo luonnostaan. Rakastan Mamman sinisiä silmiä ja leveää hymyä, joten tahdoin korostaa kasvoja leikkauksessa ja värissä. Muutenkin hän on tosi solakka, myös kasvon piirteistäänkin. Oikeastaan koko työlle sain vapaat kädet ja sain päättää itse mitä teen jne. 
   Mamma on hyvin vaalea ja kun hänellä sitä punapigmenttiä on niin mielestäni parhaiten kuparin sävy sopii hänelle. Tyvessä tahdoin tehdä astetta tummemman mitä muusta pituudesta. Leikkauksesta Mammalla oli toiveena, että siitä tulisi lyhyempi kuin normaalisti, joten päädyimme a-linjaiseen, eteenpäin pitenevään malliin. Hiusmallissa tuli huomioida se, että Mamma ei yleensä kerkeä laittaa hiuksia monta tuntia päivässä, joten leikkausmallin tulisi palvella häntä mahdollisimaan helposti myös arjessa. Leikkausta suunniteltiin niin, että osan hiuksista sai vielä kiinni taakse.


 

Tyven tosiaan halusin laittaa asteen tummemmalla ja laitoin sen Ultimatella, kun taas muun pituuden Velvetyllä. Kummatkin 1:1 3% hapetteella.

Leikkauksen aloitin takaa, normaalisti ihoa vasten ja hieman porrastamalla. Toki aluksi otin pituutta pois ihan reilusti, sillä ensin värjäsin hiukset ja sen jälkeen vasta leikkasin ne. Sivut leikkasin siten, että vedin edestä hiukset taakse samalla tavalla kuin takanakin ja leikkasin ne samassa kulmassa kuin muutkin. En ennen ollut leikannut vastaavalla tavalla, joten tässäkin leikkauksessa opin jotain uutta. 

Lopputulokseen olin tyytyväinen ja asiakas oli myös. Mamma ilahtui siitä, kuinka kevyemmältä hiukset tuntuivat leikkauksen jälkeen, mutta silti oli tuuheamman tuntuiset kuin ennen. Värivalinta osui nappiin omasta mielestä. Suosittelin lopuksi Mammalle ostettavaksi Kc professionalin curry maskin, joka on erittäin kuparinen, mutta toimi tähän vallanmainiosti. 
   Leikkauksessa huomasin, että olen melko arka leikkaamaan hiusta tarpeeksi. Jouduin muutaman kerran lyhentämään mittaa. Kotona vielä Mamma tahtoi minun leikkaavan hälle undercut-leikkauksen, joten mittaa sai siis lähteä ihan hyvin. Värjäys menee mielestäni jo melko mallikkaasti, kyseisessä värjäyksessä ei oikeastaan mitään uutta tullut vastaan. Koska Mamma on niin vaalea ja tyviväristä tuli melko tumma, niin suojasin asiakkaan otsan ja hieman korvia seal & shine öljyllä, jota laitoin myös väriseoksen sekaan, jotta massa olisi näin tasaisempaa ja levitettäessä ei tulisi mitään paakkuja varsinkaan päänahkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti