keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Hiushuone Nova & työssäoppiminen



Aloitin työssäoppimisjakson Hiushuone Novassa. Liikkeitä on täällä Jyväskylässä kaksi kappaletta, toinen Kukkumäellä ja toinen Kuokkalassa. Itse olen pääsääntöisesti Kukkumäellä, mutta perjantait tein Kuokkalassa. 


Työssäoppiminen alkoi torstaina 21.9 ja kestää aina marraskuun 8. päivään saakka. Itsellä tavoitteita harjoitteluun oli tottakai saada mahdollisimman laajasti tieto ja uusia työskentelytapoja. Värejä en koulussa ole ihan hirveästi tehnyt, kotona enemmän harjoitellut, joten värit on asia, joka kiinnostaa paljon. Kotona ja koulussa olen vähän kokeillut Subrinan värejä, joita käytetään Hiushuone Novassa. Tahdon myös oppia enemmän liikemäisiä leikkaustyylejä. Yllättävän hyvin teen jo nyt perustyöt, mutta silti työhön kulutettu aika voisi olla aina lyhyempi.

  Heti ensinmäisenä päivänä pääsin tekemään kunnolla töitä. Ensin värjäsin ja leikkasin työssäohjaajani hiukset. Autoin myös liikkeiden omistajan hiuksien värjäyksessä (vaalennuspesu + mad touch sekoittaminen).

Perjantaina pääsinkin jo toiseen liikkeeseen Kuokkalaan, jossa puolen tunnin jälkeen olin jo leikkaamassa ensinmäistä miestenhiustenleikkausta. Myöhemmin päivällä leikkasin myös toisen miestenhiustenleikkauksen.
Itse en ole vielä ainakaan NY-yrittäjä, joten kaikki työt ovat sen -50%. Iso alennus jo valmiiksi edullisista hinnoista on tuonut yllättävän paljon asiakkaita ja ei ole tainnut olla yhtään päivää etteikö olisi ollut vähintään yksi asiakas. 
Markkinointi on tapahtunut pitkälti sosiaalisenmedian kautta, kuten facebookissa ja instagramissa. Myös liikkeiden edustalla on isot julisteet opiskelijatöiden alennuksista.


Ekan viikon aikana myös sain istahtaa asiakkaan paikalle ja työssäohjaajani värjäsi minun hiukset. Yhdessä pohdittiin ja mietittiin mitä tehtäisiin ja miten päästään haluttuun lopputulokseen. Aika vapaat kädet annoin värivalintojen suhteen ja lopputulokseen olin enemmän kuin tyytyväinen!




Hiushuone Novassa tosiaan on käytössä Subrinaksen tuotteet, niin värit kuin muotoilutuotteetkin. Subrinan värejähän mulla on kotonakin, joten kaikkik siihen liittyvä oppi ja vinkit on aina plussaa. Kauheasti en ole esimerkiksi yhdistellyt värejä ja melko paljon tehnyt pelkkiä tyvivärejä.
   Muotoilutuotteisiin en ollut aiemmin oikein törmäillyt, joten niiden opetteluun  meni alussa hetken aikaa.  Muotuilutuotteista täytyy mainita vielä se, että jokaisessa tuotteessa on jokin hajuste. Hajuste on melko mieto ja varsinkin hiuskiinteissä tuoksu oli mielyttävä. Itse tykkäsin paljon tuotteista ja tälläkin hetkellä kotona on käytössä esimerkiksi Subrinan pesuaineet ja kuivashampookin. Syy tuotteiden valinnoille on myös edullinen hinta. Tuotteet ova halpoja ja laatu on hyvä.


 Töitäkin sain tehdä tosi paljon. Ei tainnut olla yhtään tyhjää päivää jos oikein muistan. Koko jakson aikana asiakkaita oli lähemmäksi 40 kappaletta, vaikka olin hetken aikaa saikulla. Uutta pääsin oppimaan miltei joka päivä. Jo puolessa välissä työssäoppimista huomasin jo, että työtavat on paljon liikemäisemmät ja muutenkin työhön kuluva aika on pienentynyt huomattavasti (esim. miesten hiustenleikkaukseen menee puolet vähemmän aikaa kuin ennen, sisältäen pesun). Myös osaan jo hahmottaa paljon paremmin jos jostain kohdasta pitää esimerkiksi leikata lisää yms.
   Aika monipuolisesti oli asiakkaita, oli paljon leikkauksia, mutta myös värjäyksiä. Leikkauksetkin oli monipuolisia, oli kerrostusta, porrastusta, tasoitusta ja koneajoa. Opin paljon erilaisista värjäystekniikoita. Kaikki työt onnisui mielestäni hyvin ja kaikkiin töihin olin tyytyväinen.  Vielä on paljon opittavaa, mutta todella hyvät pohjat sain tulevaisuudelle. Varsinkin työpaikkaohjaajalta Tinolta sai paljon vinkkejä ja apuja eri tilanteisiin, jolloin oppiminen oli paljon  helpompaa ja tehokkaampaa. Sain todella paljon irti koko jaksosta. Tino opetti kaiken kukkuraksi vielä föönaamaan kunnolla, joten voin nyt ylpeänä sanoa, että sekin onnistuu hyvin nyt! Föönauksesta teen vielä erillisen postauksen.





















Työssäoppimisen jälkeen olen huomattavasti nopeampi työskentelemään kuin ennen. Osaan myös kertoa hyvin tuotteista ja myydä niitä sivussa. Leikkauksissa ja värjäyksissä otan hyvin huomioon asiakkaan tarpeet ja arjen. Viimeistelykin onnistuu hyvin, vaikkei koulussa olla sitä keretty kunnolla vielä käymään läpi. Työt saan tehtyä hyvin ja itsenäisesti. Koko ajan vahvistuu ajatus siitä, että tämä on itselle oikea ala. Kouluun palaan itse varmempana ja motivoituneempana.


https://hiushuonenova.fi/

Hiushuone NOVA Kukkumäki
Hoitajantie 4
0505606727

Löytyy myös facebookista nimellä Hiushuone NOVA Kukkumäki
ja instagramissa @hiushuone_nova_kukkumäki

Hiushuone NOVA Kuokkala
Syöttäjänkatu 2
050 4629650

Löytyy facebookista nimellä Parturi-Kampaamo Hiushuone Nova 
ja instagramissa @hiushuonenova 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti