tiistai 20. helmikuuta 2018

Kampauksia kuukausien takaa

Ajat sitten, kampauskurssin alussa meidän piti melkein heti ruveta tekemään kampauksia asiakkaille.
Itselle tuli kolme asiakasta, yhdelle tein kiharat, toiselle päällä oleva permanentti laitettiin kuntoon ja viimeiselle tein niskanutturan. Aluksi hiukset pestiin, jos oli tarvetta ja pesun jälkeen tarvittavat muotoilutuotteet. Kaikki asiakkaat olivat tyytyväisiä ja niin minäkin, koska kampauksia en ollut aiemmin juuri tehnyt.
  Ekoissa kuvissa oli pelkät kiharat, joita ei aukaistu, sillä niistä piti tulla mahdollisimman kestävät ja iltaan oli vielä paljon aikaa. Toiselle asiakkaalle tehtiin ensin permis ja vähän leikattiin hiusta. Toinen työ oli melko helppo ja simppeli, sillä hiukset vain pestiin ja föönättiin ja puristeltiin kasaan nätisti. Viimeinen asiakas toivoi niskanutturaa, mutta silti sai olla kiharaa ja pieni osa hiuksista sai olla auki, kuten kuvassakin näkyy. Kaiken kaikkiaan työt onnistui hyvin ja asiakkaatkin oli tyytyväisiä. Paljon on tullut kehitystä jaksojen varrella verrattuna näihin töihin.










Etikettisäännöt erilaisissa juhlissa

Arkipuku miehillä on yksivärinen. Sen kanssa käytetään kauluspaita ja solmiota. Naiset pukeutuvat tällöin jakkupukuun tai leninkiin.
   Casual-etiketti tarkoittaa siistiä, tummaa pukua (suorat housut, pikku takki ja kauluspaita ilman solmioa). Voi olla myös neuletakki- tai pusero ja poolopuseroa voi pitää kauluspaidan sijaan. Naiset pukeutuvat housuihin tai hameeseen, puseroon, bleiseriin tai neuletakkiin tai mekkoon. Kunhan asu on siisti.
   Smart casual tarkoittaa puolestaan hienostunutta arkipukeutumista. Miehillä on harmaa, musta tai tummansininen arkipuku ja hillitty kauluspaita. Lisäksi siistit nahkakengät. Naisilla siisti jakku- tai housupuku, paitapusero tai mekko, sukkahousut tai stay upit.
   Tummapuku on yleisin juhlapuku. Se voi olla joko tummansininen, tummanharmaa tai musta. Puvun oltava yksivärinen. Solmion ja paidan oltava juhlava, riippuen yilaisuudesta, esimerkiksi hautajaisissa musta solmio. Naiset pukeutuvat leninkiin, hame-pusero yhdistelmään tai housupukuun. Kesäisin tummapuku voi olla vaaleampi.
   Smokki miehillä klo. 18.00 jälkeen. Väri yleensä musta ja smokkipaita valkoinen. Sen kanssa musta smokkivyö ja ruusuke, sekä kiiltonahkakengät. Naiset pukeutuvat tällöin pitkään ja lyhyeen pukuun tai juhlavaan housupukuun.
   Frakki akateemisiin juhliin, presidentin itsenäisyyspäivä juhliin, juhlakonsertteihin, sekä häihin. Voi korvata tummalla puvulla, mutta ei smokilla. Naisilla juhlava, olkaimeton puku ja pitkät käsineet. Akateemisissa päiväjuhlissa naisilla ei-avonainen puku ja pitkähihainen, lyhyet ja mustat käsineet.

Ehotuskurssia

Tässä jaksossa meillä alkoi myös ehostuskurssi. Käytiin paljon perusasioita läpi aina ennen meikkien toteutumista ja opettaja teki alussa ensin demon ennekuin päästiin itse meikkaamaan. Blogiin laitettavia meikkejä on kolme, jotka laitan kuvina alle. Blogiin tehtävissä meikeissä teemoina on päivämeikki, iltameikki ja päiväjuhlameikki.
   Päivämeikissä käytin vaaleasta harmaaseen luomivärejä. Lainereita en laittanut, sillä asiakkaalla oli nätit ripset ja kokonaisuus oli ilmankin hyvä. Alaluomelle toki laitoin laineria tummimmalla luomivärillä mitä laitoin luomiinkin. Kuvat vähän huonot, mutta kyllä niistä silti näkee. Päivämeikki olisi voinut olla hieman tummempi, silti siitä tuli kaunis ja hento meikki.



Iltameikkiin laitoin vähän sinertäviä värejä, sillä ne sopii parhaiten esim. baari-iltoihin. Laineria laitoin asiakkaalle ja vähän korostuksia ja varjostuksia. Asiakkaalle sopi kissamainenlinja laineriin. Melko hentokin tästä meikistä tuli, mutta hyvä silti.



Päiväjuhlameikin tein itselleni, ennen kuvaa eipä tietenkään ole. Tein korostukset,  varjostukset ja lainerit yms. Väreinä käytin helmiäistä ja rusehtavia sävyjä. Huuliin vähän enemmän väriä. Meikki sopii moneen eri juhlaan, ei ole liian näyttävä eikä liian hentokaan.

Sitten uutta jaksoa ja kurssia. Tässä kurssissa käydään läpi monet eri meikit. Luonnollisesta aina häämeikkiin asti.
Luonnollisessa meikissä on tärkeää, ettei meikki ole liian silmiin pistävä, mutta kuitenkin väriä saa olla. Värit tulee olla luonnollisia, kuten esimerkiksi tässä meikissä käytin vähän ruskeahtavia ja oranssihtavia sävyjä. Kulmakarvoihin laitellaan vaan vähän enemmän väriä ja muotoa vaan, mutta ei viivamaisia rajauksia. Huuliin mielellään huulikiiltoa.


Trendi meikissä kulmissa saa olla enemmän muotoa ja väriäkin saa olla enemmän. Tässäkin tapauksessa melko hennosti käytin värejä, kuten aina. Huulet sai huomattavasti enemmän väriä kuin luonnollisessa meikissä.


Sitten vielä tein itselleni näytös- ja häämeikin. Näytösmeikissä käytin kulmiin tumman ruskeaa väriä ja luomissa on vähän tummempaa väriä ja sinistä kimaltavaa luomiväriä. Rajauksen tein mustalla kajaalilla ja päälle vielä glitterikajaalilla. Huulet hieman kylmän punaiset. Häämeikissä käytin hieman lempeämpiä värejä ja kultaista luomiväriä. Kulmat tein ruskealla ja huulet hieman lämpimämmällä punaisella. Rajaukset mustalla kajaalilla. Häämeikkiin en tehnyt varjostuksia, korostuksia kylläkin, mutta ne ei kovin hyvin kuviasta erotu.











maanantai 8. tammikuuta 2018

Kampauksien kiäsitteitä

Painopiste käsitteenä on kohta, jossa on hiusmassaa eniten ja kyseisessä pisteessä kampaussuunnat kohtaavat ja korostuvat. Hiukset yleensä kaartuvat kohti painopistettä, jonka avulla voi korostaa eri kasvon muotoja. Painopiste voi olla kampauksen "katseenvangitsija", joka voi sijaita päälaella, niskassa, sivulla tai takaraivolla.

Kampaussuunta tukee kasvon muotoa & persoonallisuutta. Suuntia ovat pystysuora eli vertikaalinen, vaakasuora eli horisontaalinen & viisto eli diagonaalinen. Näissä kolmessa suunnassa hiukset voi mennä molempiin suuntiin, esimerkiksi ylhäältä alas ja alhaalta ylös.
   Vertikaalikset & diagonaaliset suunnat antaa kampauksen liikettä korostavan & aktiivisen vaikutelman. Horisontaalinen suunta puolestaan antaa rauhallisen ja levollisen vaikutelman kampaukseen.

Aktiivinen pinta kampauksessa tarkoittaa sitä, että hiukset ovat liikkessä ilman päämäärää ja hiuksen pinta on elävä. Pinta voi olla laineikas tai kihara. Kiharapinta suurentaa & tekee korkeamman vaikutuksen kampaukseen. Passiivista ja aktiivista pintaa voi myös yhdistellä, ne korostavat toisiaan kun  ne on sijoiteltu vierekkäin kampaukseen.
   Passiivisessa pinnassa hiukset liikkuvat aina samaan suuntaan. Tämän vuoksi kampaus saa rauhallisen kokonaisuuden. Passiivisessa pinnassa muodot korostuvat parhaiten ja pinta luo helposti vahvan ja käsittelemättömän vaikutuksen.

1/3-säännössä kampaus jaetaan kolmeen osaan, eikä osien tarvitse olla samankokoiset. Esimerkiksi aloittelijat tekevät usein nutturasta liian pienen, mutta säännön ansiosta suunnittelu on helpompaa. Sopiva nuttura on 1/3 tai 2/3 hiusten pinta-alasta. Sääntö helpottaa hiusten jakamista osiin, sekä oikean kokoisen kampauksen tekemistä.

Rytmi on erilaisten tekniikoiden saattamista järjestykseen. Sillä on mahdollista  vaikuttaa kampauksen suuntaa, pintaan & muotoon. Kampauksen rytmisyys syntyy koon, muodon, paikan, korkeuden,  värin, suunnan, liikkeen, valon ja varjon vaihteluista. Yleisimmät kampauksissa käytettävät rytmit ovat orgaaninen eli vapaa rytmi ja mekaaninen eli sidottu rytmi.
   Vapaassa rytmissä eri elementit sijoitellaan vapaasti eri puolille kampausta. Tällainen kampaus on mielenkiintoisempi ja ennalta arvaamattomampi.
   Sidottu rytmi noudattaa tiettyä ennalta määrättyä kaavaa. Toistuvan rytmin ansiosta kampauksesta saa juhlavan, kunnioitusta herättävän ja määrätietoisen  vaikutelman. Toisaalta liian järjestelmällinen työ voi tehdä kampauksesta tylsän.