maanantai 10. huhtikuuta 2017

Back to the Roots - takaisin juurille!


Olin yhtenä asiakaspalvelupäivänä kassalla ja siinä samalla käteeni tarttui esite, jossa luki kannessa "back to the roots". Olin kyllä ohimennen kuullut tuotteista, mutta en ikinä ollut nähnyt niitä, joten en oikein osannut sano niistä mitään. Esitteen lukaisin läpi ja kiinnostuin tuotteista, sillä ne on suunnattu hiuspohjan hyvinvoinnille. Alapuolelle teen pienen koosteen tuotteista.
   Sen verran vielä, että itse kärsin rasvoittuvasta hiuspohjasta ja kuivasta latvasta ja olen yrittänyt etsiä joitain helpottavia tuotteita omaan käyttöön. Pesen hiukset noin joka toinen tai kolmas päivä, mutta silti hiukset ovat seuraavana päivänä rasvaiset ja likaisen näköiset, vaikka ne olisi edeltävänä iltana pesty. Eräs opettaja suositteli Biosysten 4 shampoota (koululla loppuunmyynnissä oli -50%), joka on suunnattu erityisen rasvoittuville hiuksille ja hiuspohjalle. Noin puolet olen käyttänyt shampoosta ja voi sanoa, että huomaa jo vaikutuksen, vaikka opettajakin sanoi, että hiuspohjalla menee hetki tottua siihen. Shampoossa oleva Shale Oil tasapainoittaa talirauhasen toimintaa ja ehkäisee talin muodostumista. Shale Oil myös rauhoittaa ärtynyttä hiuspohjaa. Vinkki: shampoon levityksen jälkeen kannattaa antaa vaahdon vaikuttaa päässä noin 2-4 minuuttia, jotta vaikutus olisi näin tehokkaampi.
    Ja sitten takaisin Back to the Roots-sarjaan. Liian monet ihmiset ei kiinnitä tarpeeksi huomiota shampoisiin tai hoitoaineisiin. Monen kotoa löytyy ihan perus marketeista ostetut tuotteet ja valintoihin on saattanut vaikuttaa vaikkapa hinta. On hyvä muistaa, että hiuslaatuja on monenlaisia ja niihin on omat tuotteensa, joita olisi hyvä käyttää, jotta hiukset pysyvät paremmassa kunnossa pidempään. Ei pidä myöskään unohtaa hoitaa omaa hiuspohjaa. Itse olen hyvä esimerkki asiasta. Ennen hiusalalle tuloa en kiinnittänyt huomiota yhtään omiin hiusten kotihoitotuotteisiin ja kyllähän se näkyi arjessa. Silloin oli pitkät hiukset, jotka oli tyvestä melkein aina rasvaiset ja latvat oli räjähtäneen näköiset ja todella kuivat. Vasta kouluun päästyäni ymmärsin tuotteiden tärkeyden hiuksille, enkä enää vertaile marketin halpoja hintoja, sillä tiedän etteivät ne edes pese hiusta niin hyvin kun kampaamotuotteet. 
    Hiuspohjan hoitamisen tärkeys nousi itselle tärkeäksi vasta noin kuukausi sitten kun aloin kärsimään aina vain enemmän rasvoittuvasta hiuspohjasta. Jokaisen kannattaa kiinnittää huomiota oman hiuspohjan hyvinvointiin, sillä hiuspohja tarvitsee hoitoa ihan niin kuin esimerkiksi kasvotkin. Kyseinen tuotesarja on kehitetty Suomessa. Tämä tuotesarja on saanut inspiraatiota luonnon rohdoista, yrteistä sekä aromaterapeuttisista tuoksuista. Tuotesarja hoitaa, tasapainoittaa ja ylläpitää hiuspohjan hyvinvointia! Sarjan tuotteiden pH arvo on 4,5-5,5. Hintakaan ei ole päätä huimaava, vain 13,90 euroa, joten ei varmasti jää kokeilematta ainakaan hinnan vuoksi!
   Back to the Roots Balancing Shampoo on rauhoittava shampoo, joka sisältää hiuksia ja hiuspohjaa kosteuttavaa herneproteiinia ja luonnon betaiinia. Tuote hillitsee kutinaa ja tasapainoittaa hiuspohjaa. Sopii täydellisesti herkälle ja kuivalle hiuspohjalle. Hajuherkille huomio; tuotteessa on laventelin tuoksu!
   Back to the Roots Clarifying Shampoo on tasapainoittava shamppoo. Tuote puhdistaa tehokkaasti ja tasapainoittaa hiuspohjan toimintaa. Shampoossa on virkistävää ja viilentävää mentolia, joka on hyvä tietää jo alussa. Tuote vähentää hiuspohjan ärsytystä ja ehkäisee myös hilseen muodostumisen. Tämä on täydellinen rasvoittuville hiuksille. Tämä tuote tulee ehdottomasti kokeiluun itselle! Shampoossa on kaiken lisäksi vielä raikas rosmariinin tuoksu.
   Back to the Roots Exfoliating Shampoo on kuoriva ja kosteuttava. Shampoossa olevat luomuriisirakeet ja maitohappo kuorii hiuspohjaa kevyesti. Kosteuttava shampoo käy hyvin hilseilevällekin hiuspohjalle. Tässä tuotteessa on bergamotin tuoksu!
   Back to the Roots Stimulating Conditioner on hiuksia ja hiuspohjaa elvyttävä hoitoaine. Tuotteessa oleva mentoli virkistää ja viilentää hiuspohjaa. Hoitoaine parantaa hiuksten kammattavuutta ja poistaa sähköisyyttä samalla.
   Back to the Roots Revitalizing Hair Tonic on virkistävä hiusvesi, joka sisältää teepuuöljyä. Siinä olevat aloe vera ja glyseriini kosteuttaa ja rauhoittaa hiuspohjaa. Samalla mentoli stimuloi ja viilentää. Tuote levitetään joko kuiviin tai kosteisiin hiuksiin, jonka jälkeen hiuksia ei pestä.
Back to the Roots Nourishing Scalp Cream on hiuspohjaan jätettävä, kosteuttava hoitovoide, joka tasapainoittaa hiuspohjaa ja hiuksia. Voide sisältää glyseriiniä, luonnon betaiinia ja hoitavia sekä kostetuttavia öljyjä. Lisäksi laventelin tuoksu. Tuote hierotaan pestyihin, pyygekuiviin hiuksiin ja hiuspohjaan. Tuotetta ei huuhdella pois.

   

Lähteet:
https://www.villikihara.fi/biosystem_4_shampoo

https://www.kcprofessional.fi/fi/back-to-the-roots

torstai 6. huhtikuuta 2017

DreamUp


DreamUp-yrittäjyyspäivä  järjestettiin tiistaina 21.3.2017 täällä Jyväskylän keskustassa. Koulusta saimme tehtävän käydä siellä katselemassa itselle mielenkiintoisia asioita ja kirjata ylös päivästä jotain. Tapahtuma oli siis maksuton ja tarkoitettu meidän ikäisille opiskelijoille. Tapahtuman tarkoitus oli aukaista hieman jokaisen omaa yrittäjyyspolkua. Tapahtumassa oli monialaisia esiintyjiä. 
   Aamupäivästä kävin kuuntelemassa nuoria, jotka toteuttavat unelmiaan omalla yrittäjyyspolullaan. Aamupäivästä sain paljon irti. Paljon oli nuoria ja paljon oli erilaisia ideoita yrittäjyyden aiheita ja niin edelleen. Nuorten kokemuksista ja onnistumisista oli helppo innostua ja inspiroitua myös itsekin. Vietin nuorten yrittäjien luona useamman tunnin Natan kanssa, jonka jälkeen kävimme kahvilla. 
   Kahvittelun jälkeen mentiin Natan kanssa katsomaan ja kuuntelemaan Armania, mikä oli lähes mahdottomuus. Jonoa oli niin paljon, että ei tarvinnut edes  haavaille pääsevänsä kuuntelemaan koko esitystä. Jossain vaiheessa mietittiin, että missataanko esitys kokonaan. Toisaalta oli hienoa huomata, että niin monet olivat kiinnostuneet hänen puheistaan ja toivottavasti monet inspiroitui näytöksestä. Loppujen lopuksi päästiin aaltosalin sisälle, mutta ei oikein päästy kuulemaan, muutakuin vähäsen. Täytyy sanoa, että kokonaisuudessa päivästä jäi paljon käteen. Heräsi ajatuksia, että ehkäpä myös minä voisin joskus alkaa toteuttaa omia unelmia ja alkaa yrittäjäksi. Jotenkin sai koko päivästä voimaa ja itsevarmuutta omia unelmia kohtaan! Päivä oli mukava ja meni erittäin nopeasti.

Kuvastakin näkyy, että muutama muukin oli innoissaan menossa kuuntelemaan Armania!



#hiushommia

Tähän postaukseen ajattelin laitella joitakin kuvia tekemistäni töistä. 
Osa on pelkkiä leikkauksia, joissakin on värjäyksiäkin. 
Kaikista töistä ei tietenkään ole kuvaa, koska en ikinä muista niitä ottaa. 

Heti ensinmäisenä on kuva pikkuveljen hiuksista. Hänellä oli vasemmassa kuvassa todella keltainen, pelkällä vaalennuksella saatu väri hiuksisa. Sisko pääsi kokeilemaan värjäystä ja lopputuloksena oli ihanan harmaaseen taittava sävy. Värin tein sim sensido-värillä, tarkemmin en enään muista. Lopputulokseen oli kummatkin tyytyväisiä!

 Tässä asiakas oli kyllästynyt vasemmalla puolella olevaan tyyliinsä, joka oli pysynyt samanlaisena jo vuosia. Hiuksista lähti mittaa ihan kivasti ja hiuksiin saatiin eloa vaihtamalla väriä kokonaan! Vaalennuksien ja suoravärien jälkeen tuloksesta tuli todella kaunis. Pitää laittaa kuvaa vielä nykyhetkestä, sillä hiusta on sävytetty lisää suoraväreillä ja edelleen väri on mahtava ja sopii kyseiselle asiakkaalle todella hyvin.

Natan kanssa mentiin yksi perjantai tekemään pikakampauksia äideille.
Tässä muutama maistiainen omista töistä.

Sitten koulussa harjoiteltiin erilaisia vaalennustekniikoita, joista itse valitsin palkit. 
Työ oli helppo, mutta silti lopputuloksesta tuli kivan näyttävä.

Tässä  ihan perus hiustenleikkausta nuorelle tytölle.

Sain koululla asiakkaan, joka oli valmis suureen muutokseen. Toiveena oli siis polkkatukka. Hiuksista lähti todella paljon mittaa pois ja lopputulos oli ryhkikäs ja kaunis. Olin todella innostunut, että pääsin tekemään näinkin ison mallimuutosleikkauksen. Työtä lähdin tekemään todella varovasti, mutta lopulta homma alkoi sujumaan. Tässä leikkauksessa varsinkin korostui leikkauslinjojen ja nostokulmien (tässä leikkauksessa koko ajan nollakulma) tärkeys! 

Asiakas oli itse vaalentanut hiuksensa kaupanväreillä. Toiveena oli saada kylmä sävy päähän, tyvi vähän tummemmalla. Aloituksessa hiusten väri oli todella epätasainen, sillä vaalennusainetta ei ollut tasaisesti kaikkialla ja tyveen oli myös laitettu vaalennus, joten se oli paljon vaalempi kun taas  muu osa hiuksesta. Tyven tein Kc Professionalin Ultimatella ja latvan sävytin Sim Sensido väreillä. Lopputulokseen olivat kumpikin erittäin tyytyväisiä!

Rakkaalta serkulta leikkasin vähän huonoja latvoja pois, jotta hiukset voisivat kasvaa taas paremmin. Nyt hiukset ovat vahvemmat ja helpommat hoitaa!

Kummitädille laitoin tyveen KC Professionalin Ultimatea.
Jälleen hiukset hipoo täydellisyyttä!

Laittelin myös poikien hiuksia uuteen uskoon!

Tädin murulle myös hiukset kuosiin!

Sitten vielä vähän poikien hiustenleikkauksia, Sivut lyhyemmäksi koneella ja päälyosaa hieman siistittiin saksimalla.





 Mummolle raitaa koko päähän,

 Miesten hiuksia koneella ja saksilla. 



 Ujosti feidaamalla ajatut sivut ja päältä hieman tasoiteltu.



Alla olevassa kuvassa asiakas toivoi vaalennusta ja jotain kivaa sävyä päälle. Vaalennus oli vaikea aloittaa tekemään, sillä pituuksissa oli niin paljon eri tummuusasteita. Lopputulos oli kuitenkin tasainen ja kaunis. Värjäyksen tein Subrinaksen väreillä.

Alla vielä muutama miesten hiustenleikkaus







Laserhoitoa hiuksille

Aikaisemmin käytiin teoriaa laserhoidoista, joista kokoan osan muistiin tänne.
Henkilökohtaisia kokemuksia hoidoista ei itsellä ole, enkä ollut nähnyt koko mööpeliä ennen, joten en osannut odottaa hoidoilta yhtään mitään. Eniten asiassa kiinnosti kaikki, koska asia oli kokonaisuudessaan ihan uusi. Myöskään kovi moni muukaan ei ollut kuullutkaan asiasta ennen, joten tahdon tietää teoriassa ja käytännössä asiasta paljon, jotta voin kertoa asiakkaalle mahdollisimman kattavasti hoidoista, jos näin tämän tarpeelliseksi.
   Yleisesti laserhoito sopii kaikille, jotka kärsii päänahan ongelmista (hilse, psoriasis) tai hiustenlähdöstä. Päänahjaa ajatellen laserhoidoilla on parantavia ja elvyttävia vaikutuksia esimerkiksi hilseilystä tai psoriaksesta kärsiville. Myös alkanut hiustenlähtö on saatu pysähtymään, mutta hoitokertoja täytyy olla enemmän kuin muutama kerta, jotta tuloksia saadaan. Kaikista yleisin ja näkyvin hiustenlädön muoto on "miestyyppinen kaljuuntuminen" eli perintötekijöiden mukanaan tuoma hiustenlähtö ja kaljuuntuminen. Varsinainen vaikuttava tekijä on voimakas miessukupuolihormonin - testosteronin haittavaikutus, myös hiuspohjan huono verenkireto ja aineenvaihdunta (johtuu päänahan kireydestä). Kummatkin vaikuttavat usein samanaikaisesti ja ovat periytyviä.
   Laser Hair Care- hoitolaite on meillä koulussa tuttu. Laitetta ei kylläkään käytetä paljoa. Laite on kehitettyä Ruotsissa, täyttäen yhteispohjoismaiset sähö- ja työterveysmääräykset. Laite on hyvin tehokas ja alan kehittyneimpiä. Tehokkuus on suunniteltu siten, että hoidoilla voidaan toteuttaa toivottuja tuloksia ilman että se vahingoittaa ihoa.






Laser Hair Care
- älä käytä laseria, jos sinulla on
* valolle herkistyviä lääkkeitä
* kortisonilääkitys
* tetrasykliiniä sisältäviä lääkkeitä
* sulfa lääkitys
* astmasumute
* psyykelääke
* epilepsia
* syöpä
* sydämen toimintasairaus
* verenpaineissa ongelmia
* alku- ja loppuraskaus
HUOM! Alle 18-vuotiailla hormonitoiminta voi häiriintyä!

- laserhoito suoritettuna samoina päivinä kuin kokovartalohieronta, saattaa aiheuttaa päänsärkyä

- MUISTA säätää laser laite asiakkaan kulmakarvoihin saakka. ÄLÄ jätä asiakasta yksin hoidon aikana, muista kysyä tuntemukset, sekä lehdet ;)

- laserhoitoihin on suunniteltu omat tuotteet, joista meidän koulussa käytetään: Cica med Shampoo, Cica med hoitoaine, hair loss treatment ja scalp treatment.




KUIVA HIUSPOHJA
- hoito; pesu Hair Loss treatment shampii, hiusten kuivaus, sekä 30 min laserhoitoa

PSORIASIS
- hoito; pelkkä laserhoito 30 min, Hoitokertoja 3-6, yhden päivän välein.

SEBORREA, RASVAINEN HILSEILY
- hoitokertoja vähintään 20
- hiukset pestään Hair Loss treatment shampoolla
- hiukset kuivataan ja annetaan laseria 30 min

RASVOITTUVA HIUSPOHJA JA KUIVAT HIUKSET
- hiukset pesään Hair Loss treatment shampoolla
- pituuksiin ja latvaan levitetään Hair Loss hoitoaine
- laseria 5-15 min (riippuen hiuksen pituudesta)
- sitten hiukset huuhdellaan ja kuivataan
- hiuspohjaan levitetään jakauksittain  Scalp treatment
- laseria 30 min

KUIVA HIUSPOHJA JA KUIVAT HIUKSET
- pestän Hair Loss treatment shampoolla
- hiuksiin levitetään Hair Loss hoitoainetta pituuksiin ja latvaan
- laseria 5-15 min
- hiukset huuhdellaan ja kuivataan
- laseria 30 min

HIUSTEN KUNTOUTUSHOITO
- 2-3 hoitokertaa
- hiukset pestään treatment shampoolla ja hoitoaine levitetään hiuksiin
- hiukset kammataan
- pitkät hiukset klipseillä lähelle hiuspohjaa
- laseria pitkille hiuksille n.15 min, puolipitkät 10 min, lyhyet 5 min
- pitkät hiukset on käännettävä hoidon puolivälissä
- lopuksi huuhtelu ja kuivaus

HILSE
- hiukset pestään Hair Loss treatment shampoolla
- kuivataan kokonaan
- laseria 30 min

RASOITTUVA HIUSPOHJA
- hoitokertoja 20
- shampoo pesu
- kuivataan
- levitetään Scalp Treatment hiuspohjaan jakauksittain
- laseria 30 min

PÄLVIKALJUN HOITO
- hoitokertoja 20
- pestään Hair Loss treatment shampoolla
- kuivataan hiukset
- hiuspohjaan Scalp treatment
- laseria 30 min

PERINNÖLLINEN HIUSTENLÄHTÖ
- hoitoaika 20 min
- INTENSIIVINENHOTOJAKSO 10 krt, 2krt/vk
(välissä oltava vähintään yksi vuorokausi)
- YLLÄPITÄVÄ JAKSO 5 hoitokertaa
(3 ensinmäistä kertaa 2 viikon välein, 2 seuraavaa kuukauden välein)
- ennen hoitoa hiukset pestään shampoolla ja kuivataan
- Scalp treamenttiä aluielle joissa hiustenlähtöä (jos hiuksia runsaasti, pitää tehdä jakauksia)
- laseria 20 min

Laseria voi myös käyttää hiusvärin tai permanentin jälkeen, käsittely sulkee hiusta, joka antaa väriin lisää kestoa ja kiiltoa. Laseria 5-10 min.

Lähteet:
http://www.xn--hiuslaserhyvrinen-1qb.fi/hiustenhoito-laser-hair-care.html
https://www.lyko.se/cicamed/cicamed-hair-loss-treatment-paket
http://www.terveysinfo.fi/uutiset/artikkeli_lue/116

Muoto-oppia

1. Muoto-oppi hiusmallin suunnittelussa

Sinulle tulee uusi asiakas, havainnoit hänen ulkoista olemustaan, käyttäytymistään, puhettaan ym. hanen saapuessaan liikkeeseen. 

Mitä voit havaita jo ennen kuin hän asettuu penkkiisi?
Vartalon rakenne, värit, muodikkuuden tarve

 Millaisia kysymyksiä voit esittää leikkausmallin suunnittelun aikana?
Hoitotottumukset, kuinka edellinen hiusmalli on palvellut aikaisemmin. Erityistoiveet esimerkiksi hoitotottumuksiin nähden. 

Miksi sinun on trkeää havainnoida kokonaisuus asiakkaassasi niin ulkoisen olemuksen kuin elämäntapojen ja tottumusten suhteen?
Leikkaus tulee olla asiakkaan tottumusten mukainen, jotta malli pysyy kauniina myös arjessa.

 Muoto-opillisten asioiden ymmärtäminen auttaa hiusmallin suunnittelussa, mutta on vain yksi osa sitä. Tärkeintä on persoonallisuus, jokaiselle yksilölisesti sopiva toteutus!


2. Millainen on asiakkaalle muoto-opillisesti oikein toteutettu leikkaus- tai kampausmalli?
Aluksi on hahmoitettava koko kokonaisuus: vartalon muoto, pää, kaula, kasvot ja asiakkaan värit. Asiakkaan toiveita ja tarpeita kuunneltava! Myös hoitotottumukset on huomioitava! Kappa laitetaan asiakkaalle vasta kun työsuunnittelu on valmis.

3. Luettele ja kuvaa erilaisia kasvomuotoja mahdollisimman kattvasti. Kuvaa kasvojen mittasuhteita eri kasvomuodoissa. (esim. otsan leveys ja korkeus, poskipäiden leveys, leuan leveys- ja muoto, kasvojen korkeus)

Kulmikas 
Leuan, poskien ja otsan leveydet ovat lähellä toisiaan.
Korostava: kampaus matala, sivuilta leveä. Matalan kampauksen kanssa koko kasvojen alue paljas, jakaus keskellä päätä. Selkeä vaakalinjainen otsatukka.

Lieventävä: Kokoa ja ilmavuutta pääliosaan, sivuihin syvyyttä(matalia linjoja). Hiuksia kasvojen alueelle, esim. sivuotsis. Hiukset voi kammata ilmavasti kaikki ylös. Jakaus hieman sivulla esim. kulmakarvoihin korkeimmalla kohdalla.


- korkeampi siujakaus pidentää kasvojen muotoa
- kapeat sivut pidentävät kasvoja
- määritä pituus leukalinjan alapuolelle luomaan kasvoille pidempi vaikutelma
- HUOM! vältä painoa korvan kohdalla


Suorakulmio
Kasvoilla reippaasti pituutta. Leuan, poskien ja otsan leveydet ovat lähellä toisiaan.
Korostava: Korostettu kampaus joka on litteä ohimoide kohdalta. Poskien kohdalta leveä kampausmalli. Koko kasvot paljaana. Keskipään jakaus.

Lievintävä: Ilmavuutta ja painopisteet kasvojen leveimmän kohdan yläpuolelle. Hiuksia voidaan tuoda kapean leuan kohdalle. Leukkauslinjassa ihannepituus/painopiste leuan korkeudella, myös pehmeä otsahius esim. sivulle kammattuna toimii hyvin. Jakaus kapean ohimonosan kohdalla.


- luo enemmän painopisteitä ja liikettä kasvojen sivulle
- suurempi paino otsalle tekee kasvot lyhyemmiksi
- paras hiusten pituus on leukalinjan alapuolella
- HUOM! liian pitkät hiukset pidentää kasvoja edelleen!!

Pitkä ovaali
Kasvoilla pituutta. Leuan ja otsan leveydet ovat hyvin lähllä toisiaan.
Korostava: Korkeat kampaukset, voimakkaat potuusvaikutelmat, litteät sivut. Keskipään jakaus. Sivuilta roikkuvat kapeat osiot. 


Lieventävä: Ilmavuutta sivuille, suhteellisen matala kampausmalli. Otsahiukset lyhentävät kasvojen korkeutta. Leikkauslinjojen ihannepituus leuan korkeudella, toimii myös kampauksissa. Jakaus toimii hyvinkin alhaalla sivuilla.


- luo kuohkeutta sivuille poskipäiden alapuolelle
- suuntaa painopiste pois kasvoilta, jotta silmien alue avautuu enemmän!

Sydän
Leuka huomattavasti kapeampi, posket ja otsa paljon leveämmät.
Korostava: Matala kampaus, josa hiuksia tuodaan ilmavasti ohimoille ja poskien kohdalle, muta ei alas leuan kohtaan. Painopiste tai korostava kohta otsalle. Kaikki hiukset pois ohimoilta. 

Lieventävä: Epäsymmetriset kampausmallit. Hiuksia tuodaan ohimoille, sivujakaus ja sivuotsis toimii hyvin. Ilmavuutta poskien ja leuan alueelle. Leikkauslinjassa ihannepituus/painopiste leuan korkeudella.

- lähes kaikki leikkauslinjat sopivat tähän kasvojen muotoon
- säilytä painopiste leuan alueella
- pitempien hiusten ihannepituus on kaulan tyvessä
- HUOM! vältä lyhyitä tyyleä, jotka korostavat kasvojen yläosaa

Ovaali
Otsan ja leuan leveydet lähellä toisiaan. Poskipäät leveämmät kuin otsa.

- kasvojen muotoon voi käytää mitä tahansa vaihtoehtoa
- kaiki pituudet sopivt
- voit korostaa yksilöllisiä kasvonpiirteitä niihin suunnatuilla pituuksilla

Pyöreä
Otsan ja leuan leveydet hyvin lähellä toisiaan. Poskipäät selkeästi leveämmät kuin otsa.
Korostava: Kampaus matala, sivuilta leveä. Matalan kampauksen kanssa koko kasvojen alue paljas, jakaus keskellä pätä. Selkeä vaakalinjainen otsatukka.

Lieventävä: Kokoa ja ilmavuutta pääliosaan, sivuihin syvyyttä (matalia linjoja). Hiuksia kasojen alueelle, esim. sivuotsis. Hiukset voi kammata ilmavasti kaikki ylös. Jakaus hieman sivulla esim. kulmakarvan korkeimmalla kohdalla.

- korkeampi sivujakaus pidentää kasvojen muotoa
- kapeat sivut pidentävät kasvoja
- määritä pituus leukalinjan alapuolelle luomaan kasvoille pidempi vaikutelma
- HUOM! vältä painoa korvien kohdalla

4. Kuvaa kameralla omat kasvosi niin, että hiukset on vedetty pois kasvoilta. Kuvaile omia kasvojasi edellisillä mittasuhteilla. Mitä kasvomuotoa edustat?


5. Etsi kasvoistaki yksi kaunis kohta, jota kannattaisi korostaa. 
Omat silmät on semmonen kohta jota voisi korostaa.

7. Suunnittele itsellesi piirtämällä puolipitkä tai lyhyt malli, joka korostaa kauniita piirteitäsi, erityisesti valitsemaasi kaunista kohtaa ja lieventää sopivasti piirteitä, joita haluat lieventää.