keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Tehtäviä ihosairauksista

Saimme tehtäväksi tutkia erilaisia ihosairauksia ryhmätyönä. Ryhmääni kuuluu minun lisäksi Julia ja Nata. Postauksen alkuun kerromme enemmän yleisimmistä tartuntariskeistä parturi-kampaamoissa ja sen jälkeen laitoimme lisää tietoa muista ihosairauksista, joihin voi törmätä työssämme.
 
Parturrikampaamoissa yleisempiä tartuntariskejä ovat esim flunssa- ja infulenssavirukset, syylä- ja herpesvirukset, silsataudit, candida albicans- hiivasieni, sekä stafylokokki- infektioiden aiheuttamat märkäiset tulehdukset.

Jos tunnistas asiakkaalla edellämainituista infektioista, esim täit, niin velvollisuuteen kuuluu kertoa asiakkaalle asiasta hienovaraisesti ja antaa neuvoa, kuinka asiakas saa hoidetua täit pois.

Tartuntojen estämiseksi parturikampaamojen pitää huolehtia hygeniasta hyvin, Ihon, työtilojen ja työvälineiden desifiointi ja sterilointi.


Bakteerin aiheuttamat ihosairaudet

Follikuliitti = karvatupen tulehdus
- aknea muistuttava
- märkäpaise, jossa karva kasvaa karvatupen aukon kohdalta
- sitä ympäröi punainen kehä
- yksittäiset follikuliitit ovat yleisiä, esiintyvät myös ryhmissä kaikkialla rasvoittuvila alueilla




Sykoosi
- parran alueen karvatupen tulehdus
- voi kehittyä paiseeksi, sillä karvatuppi tulehtuu syvältä
- voi laajentua isommaksi kyhmyksi
- hoito aukaisemalla ja antibiooteilla




Kynsivallintulehdus
- oireet; punoitus, turvotus, aristus
- voi olla myös stapfylokokki-bakteerin lähde




Viruksen aiheuttamat ihosairaudet

Tavallinen syylä
- käsissä ja jaloissa, etenkin lapsilla
- ulkonäkö kaalimainen
- aiheuttaja papilloomavirus
- tarttuu kosketuksella, etenkin hajonut iho



Litteä syylä
- kasvojen alueella (lapset, nuoret)
- ei vaivaa, häviää itsestään
- tarttuu



Ontelo syylä
- tarttuu kosketuksella (vältä käsittelyä)
- taipeissa
- helmiäisiä, kiiltäviä
- aiheuttaja pox-virus
- desinfioi välineet
- ÄLÄ puhkaise tai riko



Herpes
- yskänrokko huulessa
- ensin kutinaa huulessa
- kirkasrakkula, joka myöhemmin kuivuu
- virus piileksii hermosoluissa ja aktivoituu esim. stressistä
- tarttuu kun on aktiivinen
- 90% aikuisista on infektoituja
- meikkauksessa välineiden desinfiointi tärkeää




Sienten aiheuttamat ihosairaudet

- silsaa aiheuttavat dermatofyytit ovat vaatimattomia vaikka poistuisi ravinteikkaalta iholta, pysyvät elossa, kunhan saa edes hieman ravintoa ja kosteutta
- saavat aina happea riittävästi
- voi elää happamassa, neutraalissa ja miedosti emäksisessä pH.ssa

Kynsisilsa
- kynnen alle tulee vaaleaa massaa
- kynsiaines haurastuu ja paksunee
- muutos kynnen kärjest, etenee tyveen päin
- tarttuu toisiin henkilöihin ja muille ihoalueille



Hiuspohjansilsa
- hiukspohjassa läiskä, punoittaa ja hilseilee
- läislän kohdalla hiukset katkeilee ja niistä jää lyhyt sänki
- tarttuu helposti




Partasilsa
- oireiden puolesta muistuttaa vartalo alueen silsaa
   * lisänä syvä karvatupen tulehdus (pienet kellertäät näpyt, paiseita)
- tarttuu

Täit

- Kiinittyvät karvoitukseen väkäpäisillä jaloillaan, ja asettavat munansa eli sarviaiset karvoihin.
- Saivare on valkoinen ja näyttää hilseeltä mutta on hiuksessa kiinni tiukasti.
-  Leviää nopeasti vaateiden ja kampojen väliyksellä, sekä muuten suorassa kontaktissa.
- Päätäit ovat vaatetäitä yleisempiä.
- Oireina esintyy  päänahan kutinaa ja näppylöitä.
- Elävät ilman ravintoa n. 2 viikkoa ja pakastimessa vuorokauden.
- Apteekista löytyy mm. täishampoota ennaltaehkäisyyn ja niiden tuhoamiseen apua. Myös saivareihin käytetään tiheä piikkistä täikampaa.


Lähteet:
http://www.ihotauti.net/1partafpic.htm
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00239
Aija Luoma ja Raija Kara, Turvalliset työtavat, Edyxes Oy, 1999

Kulmien ja ripsien värjäystä!

Tällä viikolla käytiin läpi ripsien ja kulmien värjäämistä. Opettaja näytti värjäyksistä ensin demon, jonka jälkeen päästiin itse tekemään. Oman ryhmään kuului Julia ja Nata. Värjättiin toisiltamme vain kulmat, koska kahdella meistä on ripsienpidennykset ja kolmas ei halunnut värjäystä. 
   Alla olevissa kuvissa näkyy tuotteet joita käytettiin. Natalle tehtiin värjäys ihan ekaksi. Asiakkaana hän pääsi pesupaikalle rentoutumaan. Ekaksi häneltä poistettiin meikinpoistoaineella meikkivoiteet kulmien kohdalta, jonka jälkeen laitettiin kulmien ympärille vaselinia, jotta väri ei tartu kulmakarvoja ympäröivään ihoon. Natalle sekoitettiin ruskeaa ja vähän harmaata. Värin lisäksi laitettiin tottakai hapete 1:1. Värin annettiin vaikuttaa noin 15 minuuttia, sillä toiveena oli saada tummat kulmat. Lopuksi vielä kulmat muotoiltiin.  Alla on muutama kuva värjäyksestä ja välineistä.
  Myöhemmin sain olla mukana värjäämässä yhdelle meidän luokkalaiselle ripset. Asiakas valitsi väriksi mustan. Postauksen alla lisään kuvat työvälineistä, sekä itse työstä muutaman kuvan. Aine annettiin vaikutaa noin 10-15 minuuttia. Tein värjäyksen yhdessä  kahden muun luokkalaisen kanssa, työ onnistui mielestäni kaikilta tosi hyvin, vaikka kukaan ei ollut aikaisemmin ripsiä värjäillyt. Asiakas oli myös tyytyväinen lopputulokseen, mikä oli tietenkin tärkeintä.





 Julialle puolestaan laitettiin vähän mustaa, harmaata ja ruskeaa. Hapetteen kanssa edelleen 1:1. Vaikutusaika oli muistaakseni joku 10 minuuttia, toiveena myöskin tummat kulmat. Lopuksi kulmat vielä mutoiltiin.






Alla olevassa kuvassa on tosiaan kaikki tarvittava ripsien värjäyksiin. Vaseliinin levityksellä silmänympärille ehkäistään värin tarttumista ihoon. Vanupuikoilla puolestaan voi tarvittaessa ottaa luomeen mennyt väri pois, myös vaikutusajan jälkeen väriä voidaan lähteä poistamaan vanupuikkojen avulla. Lisäksi kuvassa on vielä silmän alle laitettavat laput, joita voi muotoilla saksilla oman silmän muodon mukaan. Lopuksi kuvasta löytyy vielä haluttu väri, hapete, sekä sekoitusvälineet ja kuppi.


Lopuksi vielä muutama kuva työn eri vaiheista 



Vaalennuksesta asiaa

Tänään saatiin tehtäväksi tutkia vaalennukseen liittyviä asioita. Ryhmääni kuuluu lisäksi Anu, Nata ja Julia. Suurinosa vastauksista on ihan opettajan antamista monisteista, mutta olen saattanut lisäilllä jotain kun luin meijän oppikirjaa.  Laitan alle vaan kysymykset ja vastaukset, muutama kuvaa saattaa olla mukana!

Vaalennut (vaalennuspohja, vaalennusjauheella, värinpoisto)
  1. Mitä vaalennuksella/vaalentamisella tarkoitetaan? (määrittele)
Vaalennukselle tarkoitetaan hiuksen kuidun avautumista. Vaalentaminen rikkoo hiuksissa olevan luonnonväriaineen melaniinin (pigmentin) pienemmiksi, jolloin hiuksien luonnollinen pigmentti pienenee silmin näkemättömäksi.

  • Millainen lopputulos on mahdollinen, kun otetaan huomioon hiuksen alkuperäinen väri?
    6% hapetteella on mahdollista vaalentaa 6 astetta eli mitä isompi hapete sitä enemmän hius vaalenee. Aina kun hapete kasvaa vaalennus aste nousee 2:lla asteella.
  • Mitä otettava asiakas analyysissa huomioon, kun valitaan värjäysmenetelmä?
    Analyysissa tulee ottaa huomioon asiakkaan hiusten kunto, mikä on hiusten tummuusaste lähtötilanteessa, onko hiukset värjätty kestoväreillä, suoraväreillä vai onko hiuksia vaalennettu aiemmin, montako kertaa, mitä värejä löytyy pohjalta, minkälainen lopputulos halutaan)

  1. Kuvaa vaalentamisen toimintamekanismi hiuksessa, mitä hiuksen rakenteessa tapahtuu vaalennuksen aikana kemiallisesti?
    Huom! Oma luonnollinen väri vaalenee voimakkaammin kuin värjätty hius. Jos värjäät tyven, niin voit valita miedomman hapetteen.
    (kuva monisteesta)
  2. Mikä on vaalennusaineen peruskoostumus ja tärkeimmät vaikuttavat aineet, hapete mukaan lukien
    Hapete sisältää vetyperoksidia ja vaalennusaine persulfaatteja sekä ammoniakkia. Vetyperoksidit ja persulfaatit luovuttavat happea ja ovat yhdessä toimiessaan tehokkaampia kuin kumpikaan erikseen. Ammoniakki katalysoi hapen vapautumista, joten vaalennustapahtuma nopeutuu.
    Hapete ja vaalennusaine on säilytettävä erikseen koska vetyperoksidi vaatii hapanta ympäristöä, jottei se hajoaisi jo pullossa ja muuttuisi tehottomaksi.
  3. Yleiset käyttöohjeet ja turvallisuuteen liittyviä asioita joita ilmenee käyttöohjeissa
    Asiakkaan suojaus

  • Niskaliina
  • Värikappa
  • Pitkiin hiuksiin värisuoja

Ennen värjäystä  tekijän tulee ottaa itselleen värjäysessu, perustarpeet mm. värikupit, siveltimet ja vispilä. Täytyy muistaa ottaa tarpeeksi hanskoja , koska ne pitää vaihtaa 15min välein.



KC BLEACH cream (hajusteeton vaallennusvoide)

Sekoita 1:2 hapetteen kanssa. Odota 30 – 60 sekuntia, jotta tuote saa oikeanlaisen koostumuksen. Vaikutusaika riippuu toivotusta lopputuloksesta max 50 min. Jos hiukset vaalentuvat helposti tai vaalennuksesta halutaan hellävaraisempi niin sekoita voide 1:3 hapetteen kanssa.

KC BLEACH (ammonia, perfume free)

Sekoita 1:2 kulhossa tasaiseksi massaksi vispilää käyttäen. Valitse oikea hapete, jotta saat toivotun vaalennus tuloksen. Levitä massa kuiviin hiuksiin, anna vaikuttaa 15 – 45 min. Seuraa vierestä vaalennuksen kehittymistä. Pese hiukset shampoolla ja hoitoaineella luonnollisesti.
Ryhmääni kuuluu Julia, Nata ja Anu

lauantai 26. marraskuuta 2016

Perjantain saimme tehdä pikakampauksia nuorille äideille!

Perjantaina mentiin neljän tytön voimin tekemään pikakampauksia nuorille äideille muutamaksi tunniksi veturitallille. Otimme mukaan monet erilaiset kihartimet ja suoristusraudat. Muotoilutuotteena käytettiin no nothingin tuotteita, kuten multispray ja hiuskiinteet. Jokaiselle tuli muutamia asiakkaita, itse kerkesin tehdä kolme. Kuvat laitan vielä lopuksi. Tein kaikki kampaukset käyttäen suoristusrautaa, yhteen kampaukseen lisäsin letin. Päivä oli hieman erilainen ja mukavaa vaihtelua perus koulupäiville. Oli ilo mennä hemmottelemaan nuorten äitien hiuksia edes hetkeksi !
 







 Lopuksi vielä kuva meistä, ahkerista tytöistä!












torstai 24. marraskuuta 2016

Torstai täynnä tutorointia ja kamman päältä leikkaamista

Tällä viikolla koululla on ollut avoimien ovien päivä. Meidän luokan tehtävänä oli tänään tutustuttaa yhdeksäsluokkalaisia omaan alaamme. Lupauduin olemaan yksi niistä, jotka veivät nuoret "kierrokselle" pitkin omia työtiloja ja vastailemaan mahdollisiin kysymyksiin. Päivä oli mielestäni kiva, hius- ja kauneusalalla oli aika paljon porukkaa tänäänkin tutustumassa.
   Oman tutorvuoron jälkeen pääsin leikkelemään naismallipään hiuksia käyttäen saksikampa tekniikkaa. Mallipään hiukset oli sen verran pitkät, että piti niitä lyhentää vähäsen, ennen kamman kanssa leikkausta. Sen jälkeen pystyikin aloittaa leikkaamaan kamman kanssa. Sen jälkeen pystyin vähän siistimään päälyosaa. Päälyosasta leikkasin vähän pituutta pois ja kevensin sitä muotoilusaksilla. Lopputulos oli yllätävän hyvä ja saksikampa tekniikan jälki oli yllättävän tasainen, olin todella tyytyväinen työhöni.


Kuvaa lähtötilanteesta



Kuvaa sen jälkeen kun otin vähän mittaa pois, ennen saksikampa tekniikkaa.




Kuvaa lopputuloksesta




Keskiviikon KC Professional koulutus

Tosiaan voin ilolla kertoa, että olin keskiviikon tuolla hius- ja kauneuspalvelu peicossa koko päivän. Sain nimittäin osallistua Kc Professional "ALL ABOUT BLONDES"-koulutukseen, jonka meille piti Markku Ruotsalainen. Ennen en tietenkään ole ollut minkäänlaisessa koulutuksissa, joten oli mahtavaa päästä mukaan! Koulutuksessa käytiin väreistä paljon asioita läpi, joten melkein kaikki asiat oli minulle uutta tietoa.
   Aamupäivästä meillä oli hieman teoriaa ja tutustuttiin vaalennusaineiden käyttöön. Lisäksi käytiin sävyttämisestä ja keltaisuuuden taittamisesta juttuja läpi. Olaplexikin oli yhtenä aiheena. Koulutuksesta tuli omaan taskuun paljon asioita, joita varmasti voi hyödyntää jatkossakin. Kaikkea en sisäistänyt niin täydellisesti, sillä emme ole opiskelleet värejä kun vaan yhden päivän verran. Loppupäivästä sain värjätä peicon omistajan hiukset Markun tekemällä luximan väriseoksella. Kokonaisuudessaan olin todella tyytyväinen koko päivään! Loppuun lisään muutaman kuvan värjäämistäni hiuksista.

tiistai 22. marraskuuta 2016

Vihdoin värjäämään!

Tällä viikolla, heti työssaoppimisen jälkeen aloimme käymään värikarttojen ja hiusten värjäyksen perusasioita. Ekoilla tunneilla tutustuttiin värikoodeihin ja niiden merkityksiin. Lisäksi opeteltiin tulkitsemaan värikarttaa ja kaikkea muutakin mahdollista. Tunnilla oikeastaan käytiin teoriassa kaikki läpi ja seuraavana päivänä päästiinkin jo heti värjäämään.
   Päästiin heti Julian kanssa värjäämään Natan tyvi. Natan oma luonnnollinen hiusväri on aika tumma ja tavoitteena oli värjätä suurinpirtein samalla tummuusasteella tyvi. Levitys tehtiin Julian kanssa yhdessä, ristijaolla, takaa eteenpäin edeten. Väris taisi olla 4.1, Kc:n velvetyllä. Hapete oli 3% ja seos oli 1:1. Levitys sujui oikeinkin mallikkaasti ja hiusrajakin oli siistin näköinen loppujen lopuksi. Harmittaa vähän kun ei tajunnut ottaa kuvia oikein missään vaiheessa, mutta yks kuva kuitenkin on, mistä voi vähän tyveä erottaa.
   Levitys tehtiin Julian kanssa yhdessä alusta loppuun. Lisäksi laitettiin Natan latvaan vähän color maskia, mikä ei kyllä oikein näkynyt missään. Minä pesin värin pois ja laitoin tottakai shampoon ja hoitoaineen ja niin edelleen. Föönaus sujui Julian kanssa kahdestaan ja lopuksi Julia vielä kiharsi kauniisti Natan hiukset. Työ onnistui hyvin ja innolla odotetaan jo seuraavaa värjäyskertaa. Oli kerrassaan ihana päivä ja ihania tyttöjä! Lisään vielä kuvan lopputuloksesta ja pikku videon kun tytöt tekee hommia!






Inci listoja ja tuotevertailuja!

Viime jaksossa saatiin ryhmätehtävä, jossa piti tutkia erilaisia tuotteita, sekä tutustua niiden inci listoihin (tätä en ole aikasemmin tänne saanut, koska netti äkkäili monta viikkoa :)))) Tuotteiden ero kuluttajalle näkyy pitkälti hinnassa. Testauksen ohteeksi päätyi melkein joka kaupasta löytyvät Biozell Aina-sarjan shampoo ja Pirkan sävyttävä hiusnaamio. Kalleimmista, kampaamossa käytettävistä tuotteista käytettiin Kc professional Color mask shampoo, sekä tummille hiuksille tarkoitettu Coffee-mask.
   Meidän ryhmään kuului minun lisäksi Vilma ja Miia. Tehtävän tarkoitus oli siis analysoida tuotteiden inci listat ja havaita niissä esiintyviä eroja. Lisäksi piti myös kokeilla käytännössä tuotteiden eroa. Minulle kokeiltiin kumpiakin tuotteita, jotta eron pystyi huomata helpommin. Myös Vilma oli kokeillut tuotteita kotona viikon ajan, joten hän osasi kertoa kokemuksiaan niistä myös hyvin. Alla on tuotteiden inci listat, sekä kommentteja niiden kokemuksista. Lopussa on myös ennen ja jälkeen kuvat omista hiukistani.


Biozell Aina- sarjan shampoo, normaalit ja kuivat hiukset
Pirkan sävyttävä hiusnaamio, sävy Frozen



 Shampoon ainesosat ja niiden tehtävät:

ainesosa                                                                                tehtävä tuotteessa
vesi                                                                                               liuotin, kosteuttaja
sulfaatti                                                                                    puhdistava aine                        
sodium laureth                                                                   aiheuttaa tuotteen vaahtoamisen
kookosasyyliderivaattien hydroksidit                             poistaa sähköisyyttä, auttaa säilyttämään kosteuden
PEG-4 Repeseedamide                                                       vaahdonmuodostaja
betaine                                                                                kemiallinen ainesosa
hydrolysed vegetable protein PG- propyl silanetriol         siloittava ominaisuus
Mentha Piperita Extract                                                   viilentävä ja puhdistava vaikutus
propylene glycol, propyleeniglygoli                                           kosteuttaa
sorbitol                                                                                     kasviperäinen kosteuttaja                   
polyquaternium-67                                                                 kalvonmuodostaja
methoxy  PEG/PP6-7/3 aminopropyl dimethicone  
polyquaternium-44                                                         sitoo ainesosia toisiinsa kemiallisesti
e thylhexul  methoxycinnamate                                    lämpösuoja-aine
parfum                                                                                                hajuste
phenoxyethanol                                                                   päänahkaa rauhoittava ainesosa
benzyl alcohol, bentsyylialkoholi                                   liuotin
pottasium sorbate                                                           säilöntäaine
tocopherol                                                                         e- vitamiini                                       
citric aciol                                                                          sitruunahappo            
Potassium Sorbate                                                          säilöntäaine
Disodium EDTA                                                                    aminohappo
Sodium Choride                                                                   tavallinen suola


 Testaajan kommentit:
"Hyvä peruskäyttöön soveltuva shampoo. Neutraali tuoksu. Vaahtoaa hyvin. Ei tuntunut erikoisen hoitavalta, mutta  pesussa hoiti tehtävänsä ja hiuksista tuli puhtaan tuntuiset. Voisin ostaa kotikäyttöön perusshampooksi silloin kun en pese silver- shampoolla."



 Hiusnaamion ainesosat ja niiden tehtävä tuotteessa:


ainesosa                                                                                           tehtävä tuotteessa
Aqua, vesi                                                                                        liuotin, kosteuttaja                           Cetearyl Alcohol                                                                              kostuumusta parantava vaikutus
Glycerin                                                                                           kosteutta sitova ainesosa, pehmentää ja siloittaa
Behentrimonium Choliride                                                              hiusta hoitava aine
Sorbitol                                                                                                    kosteuttaja
Quaternium-87                                                                               hoitava ja puhdistava                         Dipalmitoylethyl                                                                            hoitava ainesosa
Quaternium-80                                                                                     hoitava ja ravitseva
cetrimonium chloride                                                                         öljy                                                                       PEG/PPG-15/15                                                                                    paakkuuntumisenestoaine
dimethicone                                                                                          silikoniöljy
cateareth-20                                                                                          puhdistava
ethylhexylglycerin                                                                               ihoa hoitava aine
phenoxyethanol                                                                                   säilöntäaine, vähiten ärsyttävin
citric acid                                                                                                 sitruunahappo
basic red 76                                                                                            väriaine
basic blue 99                                                                                          väriaine
parfum                                                                                                     hajuste

Testaajan kommentit:
"Ei kauhean pigmenttisen tuntuinen tuote. Hieman teennäinen ja epämiellyttävä tuoksu. Hiukset tuntuivat pesun jälkeen pehmeiltä ja olivat helposti kammattavat. Tehosti vaaleaa hiusväriä, muttei kuitenkaan tuonut siihen sen suurempaa muutosta tai sävyeroa. En ehkä ostaisi omaan käyttöön."


KC professional Color mask, shampoo, Brownhoitava tuote,  Coffee- mask




Color mask, Brown- shampoon ainesosat ja niiden tehtävät:

ainesosa                                                                     tehtävä tuotteessa
vesi                                                                               liuotin
pisodium laureth sulfosuccinate                            puhdistava, vaahdonvahvistaja
sodium lauryl sulfoacetate                                    puhdistava, pinta-aktiivinen aine
cocomidopropyl betaine                                      vaahdottaja, puhdistaja
laureth-2                                                                    pehmentävä
propylene glycol                                                      kosteutta sitova
trideceth-2 carboxamide mea                            vaahtoa vahvistava, pinta-aktiivinen aine
PEG-7 glyceryl cocoate                                          puhdistava ainesosa
sodium lauroyl sarcosinale                                  pinta-aktiivinen, hoitava, vaahtoava, puhdistava
disodium cocoamphidiacetate                           puhdistava, hoitava, vaahtoava
acrylater copolymer                                               kalvonmuodostaja
qvaternium-80                                                         tehokkaasti hoitava, selvittävä
                                                                                     sähköisyyttä vähentävä
coco glucoside                                                          pintakäsittelyaine, vaahtoavuutta lisäävä
glycol distearate                                                      pehmentävä, hoitava
parfum                                                                        hajuste
glycerin                                                                       luontainen ihonkosteuttaja
dmdm hydantoin                                                    säilöntäaine
guar hydroxypropyltrimonium                          sähköisyyttä vähentävä, miedosti hoitava
disodium EDTA                                                         tukee säilöntäaineiden vaikutusta        POLYQUATERNIUM-10                                         kalvonmuodostaja
benzophenone-4                                                    UV-suoja
mica                                                                              kiiltoa lisäävä
titanium dioxide                                                      mineraalipohjainen aurinkosuoja
HC blue 2                                                                    väriaine                                     
  
basic red 51                                                               väriaine
basic blue 99                                                             väriaine             
sodium hydroxide                                                   lämpöä vapauttava ainesosa
HC yellow 4                                                                väriaine             
4- amino- 3- nitrophenol                                              hiusta värjäävä                           


Arvio tuotteesta ja koostumuksesta: 

"Melko neutraali tuoksu, pigmenttinen ruskea väri. Huomasi heti hiukseen levitettäessä , että laadukas tuote kyseessä. Tekee sen mitä lupaakin. Melko löysä koostumus. Hanskat hyvä olla käytössä."


Color Mask, hiusnaamio, Coffee

ainesosa                                                                     tehtävä tuotteessa

vesi                                                                               liuotin
cetearyl alcohol                                                        kasveista saatava vahamainen aine, parantaa koostumusta
behentrimonium methosulfate                             sähköisyyttä vähentävä
panthenol                                                                  pehmentävä
hydrolysed vegetable protein                               siloittava                PEG-12 dimethicone                                               silikoniöljy
cetyl alcohol                                                             siloittava ja kosteuttava      wheat amino acids                                                  suojaava        
 hydrolyzed keratin                                                 rakennepaikkaava
quanternium-70                                                      hoitava aine                                                                 amodimethicone                                                    kiinnittävä aine
C11-15 pareth-7                                                     Vahvistava
Laureth-9                                                                 Herkälle iholle
Glycerin                                                                   Kosteuttava aine
Trideceth-12                                                           Puhdistava aine
Propylene clycol                                                    Kosteuttaa ja hoitaa
Imidazolidinyl urea                                                 Säilöntäaine    
Cetrimonium chloride                                            Säilöntäaine
Methylchloisothiazolinone                                    Säilöntäaine
Methylisothiazolinone                                            Säilöntäaine
Parfum                                                                       Hajuste
Basic blue 99                                                             Väriaine
Basic red 76                                                               Väriaine

Basic brown 16                                                          Väriaine

Adid violet 43                                                            Väriaine

Basic yellow 57                                                          Väriaine

Basic yellow 87                                                          Väriaine

Basic red 51                                                                Väriaine

Disperse violet1                                                         Väriaine



Arvio tuotteesta ja koostumuksesta:


"Shampoon tavoin hyvin pigmenttinen koostumus, jähmeämpi kuin shampoossa. Levittyi hyvin ja tarttui myös kivasti hiukseen tuoden siihen eloisuutta ja lupaamaansa ruskeille hiuksille suunnattua sävyä. Ainakin shampoon kanssa käytettynä toimi oikein hyvin, hyvä kokonaisuus. Kannattaa levittää hanskat kädessä."


Tosiaan itselleni kokeiltiin muutaman kerran kaikki tuotteet. Biozellin shampoosta tykkäsin kovasti ja tuoksu oli melko mieleinen, ihan helposti voisin ostaa kotiin kyseisen tuotteen, jos muut on loppu. Pirkan maskeista en niin piitannut, varsinkaan tuoksun puolesta. Toki maskit oli tarkoitettu vaaleaan hiukseen, että ei oikein voinut olettaakkaan että se vaikuttaa mitenkään edes jo vaalennettuihin kohtiin.
   Kampaamon tuotteista tykkäsin kuitenkin enemmän. Tottakai esimerkiksi maskissa on enemmän väriaineita ja muutenkin kampaamo tuotteet on suunniteltu mahdollisimman tehokkaaksi ja niin edelleen. Ehkä siitä maski shampoosta en juurikaan, koska se oli aika vetistä ja voin kuvitella kuinka sotkisin sillä koko kämpän jos sellaisen omistaisin. Coffee-maski oli puolestaan tosi mielyttävä kokemus, aikaisemmin olen kokeillut vaan punaista maskia ja se on aina ollut tosi hyvä. Väriaineitahan tässä maskissa oli paljon enemmän mitä pirkan, jotan alla olevista kuvistakin voi huomata kuinka hyvin coffee- maskin väri tarttui myös vaaleisiin kohtiin. Ehdottomasti hankkisin kyseistä maskia jos tahtoisin pitää yllä jotan tiettyä väriä, tykkäsin kovasti, eikä hajustekaan ottanut nenään juuri ollenkaan.