keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Kulmien ja ripsien värjäystä!

Tällä viikolla käytiin läpi ripsien ja kulmien värjäämistä. Opettaja näytti värjäyksistä ensin demon, jonka jälkeen päästiin itse tekemään. Oman ryhmään kuului Julia ja Nata. Värjättiin toisiltamme vain kulmat, koska kahdella meistä on ripsienpidennykset ja kolmas ei halunnut värjäystä. 
   Alla olevissa kuvissa näkyy tuotteet joita käytettiin. Natalle tehtiin värjäys ihan ekaksi. Asiakkaana hän pääsi pesupaikalle rentoutumaan. Ekaksi häneltä poistettiin meikinpoistoaineella meikkivoiteet kulmien kohdalta, jonka jälkeen laitettiin kulmien ympärille vaselinia, jotta väri ei tartu kulmakarvoja ympäröivään ihoon. Natalle sekoitettiin ruskeaa ja vähän harmaata. Värin lisäksi laitettiin tottakai hapete 1:1. Värin annettiin vaikuttaa noin 15 minuuttia, sillä toiveena oli saada tummat kulmat. Lopuksi vielä kulmat muotoiltiin.  Alla on muutama kuva värjäyksestä ja välineistä.
  Myöhemmin sain olla mukana värjäämässä yhdelle meidän luokkalaiselle ripset. Asiakas valitsi väriksi mustan. Postauksen alla lisään kuvat työvälineistä, sekä itse työstä muutaman kuvan. Aine annettiin vaikutaa noin 10-15 minuuttia. Tein värjäyksen yhdessä  kahden muun luokkalaisen kanssa, työ onnistui mielestäni kaikilta tosi hyvin, vaikka kukaan ei ollut aikaisemmin ripsiä värjäillyt. Asiakas oli myös tyytyväinen lopputulokseen, mikä oli tietenkin tärkeintä.





 Julialle puolestaan laitettiin vähän mustaa, harmaata ja ruskeaa. Hapetteen kanssa edelleen 1:1. Vaikutusaika oli muistaakseni joku 10 minuuttia, toiveena myöskin tummat kulmat. Lopuksi kulmat vielä mutoiltiin.






Alla olevassa kuvassa on tosiaan kaikki tarvittava ripsien värjäyksiin. Vaseliinin levityksellä silmänympärille ehkäistään värin tarttumista ihoon. Vanupuikoilla puolestaan voi tarvittaessa ottaa luomeen mennyt väri pois, myös vaikutusajan jälkeen väriä voidaan lähteä poistamaan vanupuikkojen avulla. Lisäksi kuvassa on vielä silmän alle laitettavat laput, joita voi muotoilla saksilla oman silmän muodon mukaan. Lopuksi kuvasta löytyy vielä haluttu väri, hapete, sekä sekoitusvälineet ja kuppi.


Lopuksi vielä muutama kuva työn eri vaiheista 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti