keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Vaalennuksesta asiaa

Tänään saatiin tehtäväksi tutkia vaalennukseen liittyviä asioita. Ryhmääni kuuluu lisäksi Anu, Nata ja Julia. Suurinosa vastauksista on ihan opettajan antamista monisteista, mutta olen saattanut lisäilllä jotain kun luin meijän oppikirjaa.  Laitan alle vaan kysymykset ja vastaukset, muutama kuvaa saattaa olla mukana!

Vaalennut (vaalennuspohja, vaalennusjauheella, värinpoisto)
  1. Mitä vaalennuksella/vaalentamisella tarkoitetaan? (määrittele)
Vaalennukselle tarkoitetaan hiuksen kuidun avautumista. Vaalentaminen rikkoo hiuksissa olevan luonnonväriaineen melaniinin (pigmentin) pienemmiksi, jolloin hiuksien luonnollinen pigmentti pienenee silmin näkemättömäksi.

  • Millainen lopputulos on mahdollinen, kun otetaan huomioon hiuksen alkuperäinen väri?
    6% hapetteella on mahdollista vaalentaa 6 astetta eli mitä isompi hapete sitä enemmän hius vaalenee. Aina kun hapete kasvaa vaalennus aste nousee 2:lla asteella.
  • Mitä otettava asiakas analyysissa huomioon, kun valitaan värjäysmenetelmä?
    Analyysissa tulee ottaa huomioon asiakkaan hiusten kunto, mikä on hiusten tummuusaste lähtötilanteessa, onko hiukset värjätty kestoväreillä, suoraväreillä vai onko hiuksia vaalennettu aiemmin, montako kertaa, mitä värejä löytyy pohjalta, minkälainen lopputulos halutaan)

  1. Kuvaa vaalentamisen toimintamekanismi hiuksessa, mitä hiuksen rakenteessa tapahtuu vaalennuksen aikana kemiallisesti?
    Huom! Oma luonnollinen väri vaalenee voimakkaammin kuin värjätty hius. Jos värjäät tyven, niin voit valita miedomman hapetteen.
    (kuva monisteesta)
  2. Mikä on vaalennusaineen peruskoostumus ja tärkeimmät vaikuttavat aineet, hapete mukaan lukien
    Hapete sisältää vetyperoksidia ja vaalennusaine persulfaatteja sekä ammoniakkia. Vetyperoksidit ja persulfaatit luovuttavat happea ja ovat yhdessä toimiessaan tehokkaampia kuin kumpikaan erikseen. Ammoniakki katalysoi hapen vapautumista, joten vaalennustapahtuma nopeutuu.
    Hapete ja vaalennusaine on säilytettävä erikseen koska vetyperoksidi vaatii hapanta ympäristöä, jottei se hajoaisi jo pullossa ja muuttuisi tehottomaksi.
  3. Yleiset käyttöohjeet ja turvallisuuteen liittyviä asioita joita ilmenee käyttöohjeissa
    Asiakkaan suojaus

  • Niskaliina
  • Värikappa
  • Pitkiin hiuksiin värisuoja

Ennen värjäystä  tekijän tulee ottaa itselleen värjäysessu, perustarpeet mm. värikupit, siveltimet ja vispilä. Täytyy muistaa ottaa tarpeeksi hanskoja , koska ne pitää vaihtaa 15min välein.



KC BLEACH cream (hajusteeton vaallennusvoide)

Sekoita 1:2 hapetteen kanssa. Odota 30 – 60 sekuntia, jotta tuote saa oikeanlaisen koostumuksen. Vaikutusaika riippuu toivotusta lopputuloksesta max 50 min. Jos hiukset vaalentuvat helposti tai vaalennuksesta halutaan hellävaraisempi niin sekoita voide 1:3 hapetteen kanssa.

KC BLEACH (ammonia, perfume free)

Sekoita 1:2 kulhossa tasaiseksi massaksi vispilää käyttäen. Valitse oikea hapete, jotta saat toivotun vaalennus tuloksen. Levitä massa kuiviin hiuksiin, anna vaikuttaa 15 – 45 min. Seuraa vierestä vaalennuksen kehittymistä. Pese hiukset shampoolla ja hoitoaineella luonnollisesti.
Ryhmääni kuuluu Julia, Nata ja Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti