maanantai 19. joulukuuta 2016

Ensinmäinen värjäys asiakkaalle!

Maanantain aiheena oli värjäystä, tällä kertaa oikealle asiakkaalle. Omalla asiakkaallani oli pitkät ja vaaleat hiukset, joissa tyvi oli värjätty kuun alussa ruskealla. Tavoitteena oli tumma tyvi ja latvasta toivottiin jäävän vaalea ja harmaa (liukuvärjäystä). Tavoitteen saamiseksi hiuksia piti vaalentaa latvasta vaaleammaksi (mukana OLAPLEX) ja tyvestä tehtiin tummempi. Vaalentamisen jälkeen latvaa alettiin sävyttämään KC Color Luximalla ja lopuksi vielä laitettiin värimaski vaikuttamaan päähän, samaan aikaan kun OLAPLEX 2. aine vaikutti.


   Tyveen laitettiin Velvetyn värejä 6.1 & 7.1, kummatkin tuhkan eri sävyjä. Näitä kumpaakin laitettiin 15 g ja sekoitettiin 1:2 1,5 % hapetteen kanssa. Värjäykseen sain Natan kaveriksi. Värin levitys aloitettiin ristijaolla, edestä päin. Yleensä velvetyn vaikutusaika on noin 15 minuuttia, mutta tässä tapauksessa huomattavasti pidempi, sillä latvaa alettiin vaalentamaan heti tyven jälkeen.




Latva vaalennettiin 3 % hapetteella 1:1, liukuvärjäystekniikalla, lastaa apuna käyttäen. Vaalennusaineen sekaan lisättiin olaplexin 1. ainetta. Latvasta toivottiin mahdollisimman vaalea, joten tein joka jaolle vaalennuksen, jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä.


Värien vaikutuksen jälkeen siirryttiin asiakkaan kanssa pesupaikalle. Tässä vaiheessa tyvi näytti tosi tummalle ja latva puolestaan hyvin vaalentuneelle. Kun olin huuhtonut värin pois niin pyyhekuivasin hiukset ja aloin miettimään sävyjä hiukseen.


Sekoitin väriseokseen pearly blondia (10g), frozen rose blondia(10g), anthracitea (5g) ja clearia (5g). Luxima on sen verran vetelää, että tein väriseoksen suoraan nokkapulloon ja levitin sen pesupaikalla suoraan hiukseen. Seos sai vaikuttaa hiukseen noin 15 minuuttia, 10 minuuutin kohdalla tein  vielä anthracitevista lisää väriä lähelle tyveä, kun tuntui että sieltä edellinen väriseos ei meinannut jaksaa taittaa väriä. Lopulta huuhtelin hiukset ja laitoin vielä olaplexin toisen aineen vaikuttamaan hiukseen  ja laitoin vielä kahden eri maskin sekoituksen vaikuttamaan samaan aikaan (noin 10 min).



Lopuksi vielä huuhtelin hiukset ja pesin ne kunnolla. Pesuun käytin silver shampoota ja hoitoaineeksi valitsin värjäytyille hiuksille tarkoitettua ainetta. Pesun jälkeen hiukset näyttivät yllättävänkin tummilta, mutta tietonahan oli se, että väri vaalenee kun sen on kuivannut föönillä.


Pesun jälkeen siirryimme asiakkaan kanssa takaisin omalle tuolille. Laitoin hiuksiin hoitavan seerumin ennen föönaamista. Kuivana hiukset näytti tosi hyvältä, eikä tyvi ollutkaan liian tumma, vaikka joissain kohti se siltä saattoi tuntua. Lopuksi vielä kiharsin Natan kanssa hiukset, jotta sieltä tulisi hyvin esiinn erilaiset harmaan sävyt. Loppukuvat ehkä vähän huijaavat, sillä mielestäni väri oli harmahtavampi mitä väri antaa luulla. Lopulta tekijät ja asiakas olivat todella tyytyväisiä lopputulokseen.


1 kommentti:

  1. Tämä on kyllä ihan pro ja täydellisesti onnistunut viileän vaalea. Hienoa, kun jaksat laittaa osaamistasi blogiin, pystyt varmasti markkinoimaan sen avulla osaamistasi.

    VastaaPoista