keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Peicossa käytettävä värisarja

Tehtävänä oli tutkia harjoittelupaikan käyttämää värisarjaa. Aluksi käyn läpi yleisesti värisarjaa ja sen jälkeen kerron siitä edes vähän tarkemmin. Hius- ja kauneuspalvelu peicossa värisarja on sama kuin koululla, eli käytössä on KC Color-värit. KC:n tuotteet ovat kotimaisesti suunniteltuja, värit ovat koodattu numerojärjestelmällä.
   Sävyjen numerointi:
.1 sininen= tuhka
.2 violetti = helmiäinen
.3 keltainen = kulta
.4 oranssi = kupari
.5 mahonki = oranssi + violetti
.6 punainen
.7 tupakka = kylmä + lämmin ruskea
.8 vihreä
   Työpaikkaohjaajani tykkää käyttää KC:n värejä. Hänen mielestä ne on helppoja käyttää, sekä monipuolisia. Värit kuulemma myös peittää hyvin ja ne on aika helppo oppia käyttämään nopeasti. Aika varmoja värejä työohjaajani mielestä.





* Montako numeroa on värisarjan N-väreissä eli perusväreissä? Miten ne on nimetty tummimmasta vaaleimpaan?
* Värisarjasta löytyy sävyt, jotka on koodattu numeroilla tai kirjaimilla, esittele ne. Tutki myös kartassa olevaa väriympyrää tai väritähteä. Mikä väriympyrän väreistä vastaa kutakin koodia?


KC Color






Ultimate (kestoväri suuriin sävymuutoksiin)

KC Color Ultimatella on kattava värivalikoima, joilla saa monipuolisia lopputuloksia. KC Color Ultimate antaa täydellisen peittokyvyn, sekä pitkäkestoisen sävyn. Harmaat saa takuulla peittoon ja vaalennus on tehokasta. Matalan ammoniakkipitoisuuden vuoksi lopputuloksena on kiiltävät ja hyväkuntoiset hiukset.
   Sekoitussuhde on 1:1. Ultimate blondin kanssa sekoitussuhde on 1:2 (esimerkiksi väriä 40 ml ja hapetetta 80 ml). Normaalissavärjäyksessä vaikutusaika on vähintään puoli tuntia. Vaalennusvärjäyksessä vaikutusaika on puolestaan vähintään 45 minuuttia.
   Hapetteen valinta;
3% harmaiden peitto/ samalle tummuusasteellevärjäys/ tummemmaksi värjäys
6% 1-2 astetta vaaleammaksi
9% 2-3 astetta vaaleammaksi
12% yli 3 astetta vaaleammaksi



 Velvety (kevyt- ja kevytkestoväri)

Velvety on multiväri, jota voi käyttää kevytvärinä, sekä kevytkestovärinä, jolla voi vaalentaa jopa kolme astetta. Sävyvalikoima mahdollistaa monipuoliset ja nykyaikaiset värjäykset! Ammoniakiton koostumus on hellävarainen hiuksille, joka antaa pehmeän ja luonnollisen lopputuloksen. Tuote sopii myös jo värjättyjen hiusten sävyn korostamiseen, sekä värimuutoksiin, jopa käsittelemättömille hiuksille, joihin tahdotaan vivahde ilman suurta tummuuseroa.
   Sekoitussuhde on kevytkestovärjäyksessä tai blond-vaalennusvärjäyksessä 1:2. Velvetyn-kevytkestovärjäyksen sekoitussuhde on 1:1. Vaikutusaika vaihtelee. Kevytvärjäyksessä vaikutusaika vähintään 20 minuuttia, kevytkestovärissä vähintään 30 minuuttia ja vaalennusvärjäyksessä vähintään 45 minuuttia.
   Hapetteen valinta;
1,5% käsitellyn ja hukoisen hiuksen kevytvärjäykseen
3% normaalin hiuksen kevytvärjäys
6% samalle tummuusasteelle/tummemmaksi värjäys
9% 1-2 asteen vaalennus
12% 2-3 asteen vaalennus






Luxima (kiiltosävyte)

KC Color Luxima on ammoniakiton hiusväri, jonka pigmenttirakenne mahdollistaa läpikuultavan värjäystulokset. Tuote hyöndyntää Shine Enhance Complex-kiiltoyhdistettä, jossa on muun muassa calendulauutetta, e-vitamiinia ja Limnanthes Alba-siemenöljyä. (voimistaa väripigmenttien valonheijastuskykyä, sekä suojaa ja kosteuttaa hiuspohjaa). Levitys on nopeaa (levitys mahdollista nokkapullolla), sekä vaikutusaika on 15 minuuttia (vaikutusajan pidentäminen vaikuttaa lopputuloksen intensiivisyyteen). Sekoitus suhde on tässä 1:2. Käytettää hapete on 1,5% KC Oxid.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti