keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Perjantait työmaalla

Muutama viikko oltiin siis työssaoppimassa ja kyseinen aika meni vallan mainioisti, ainakin omasta mielestäni. Työharjoitteluun mentäessä minulle ei ollut juurikaan sen ihmeempiä toiveita tai odotuksia työpaikalta tai omilta työtehtäviltä, olin lähinnä avoin kaikelle. Olin kuullut muilta opiskelijoilta, että harvoissa paikoissa pääsee ykkösvuodella oleva tekemään yhtään mitään, joten oli positiivinen yllätys, kuinka paljonkaan sain vastuuta ja vapauksia tehdä esimerkisi asiakkaita. Minulle avattiin listat työpaikalla ja sain ottaa vastaan muun muassa OLAPLEX-hoitoihin tulevia, sain myös tehdä tasoitusleikkauksia pitkiin hiuksiin ja muuta pientä. Kokonaisuudessaan tykkäsin olla työpaikassa ja oli ihanaa kun työntekijöiden kanssa on niin helppo kommunikoida ja uskaltaa kysyä ehkä jopa vähän hölmöjäkin kysymyksiä. Mieleen ei tule mitään asiaa, mikä olisi mennyt jotenkin huonosti, eikä mikään ole jäänyt harmittamaankaan. Oikeastaan joka päivä opin jotain uutta, mikä on rikkautta.
Kahden viikon työossaoppimisen jälkeen palasin takaisiin kouluun. Kuitenkin me päästään olemaan yhteensä neljä perjantaita työssaoppimispaikoilla (puolet niistä on mennyt jo). Jokaisesta perjantaista tulee merkitä jotain muistiin, oppmispäiväkirjan tyyliin. Päivittelen tätä postausta joka perjantain jälkeen. Kerron lähinnä mitä tein ja mitä opin.


Perjantai 25.11
Kyseisen perjantain olin pois työharjoittelusta, koska olimme tyttöjen kanssa tekemässä pikakampauksia. Päivästä teinkin jo postauksen!

Perjantai 2.12
Työt alkoi kello 10.00. Työpäivän aikana tein kaikkea pieniä, mutta tärkeitä asoita, kuten tiskausta, siivousta, askertelin joulujuttuja ja niin edelleen. Pääsin myös katsomaan vierestä, kun työohjaajani teki raitoja yhdelle asiakkaalle. Hän kuvaili raitojen teon olevan melko helppoa, heti kun siihen pääsee jyvälle. Tärkeää on muistaa, että raitojen tulee olla suurinpirtein samankokoisia (silmämääräisesti katsottuna). Sain paljon vinkkejä raidoitukseen ja oli mukava päästä seuraamaan sitä vierestä. Työpäivä meni tosi nopeasti. Kello 16.00 loppui työt ja loppu aika pyhitettiin tehtävien teolle, joita julkaisen aina sitä mukaan kun saan ne valmiiiksi. Tosin tämän perjantain läksy oli vaalennuisaineista, joista olen tehnytkin jo yhden postauksen, joten se tulee olemaan tosi paljon vanhan kertausta, mutta "kertaus on opintojen äiti!".

Perjantai 9.12
Tehtäväksi ei tullut mitään sen suurempaa. Olin jälleen töissä kello 10.00-16.00, päiväni kului aikalailla siivoten ja tehden pieniä asioita, kuten askartelua, pakotointia ja muuta semmoista. Työntekijöillä oli esimerkiksi miestenhiustenleikkausta ja värjäyksiä, joita seurailin vähän kauempaa. Tosiaan hius- ja kauneuspalvelu peicossa jatkan vielä ensi vuoden puolella, mikä on mielestäni tosi kiva uutinen.  

Perjantai 13.1
Tulin töihin tuttuun tapaan siinä vähän enne klo 10. Tehtäväksi saatiin keskustella työpaikkaohjaajan kanssa uudestaan osaamisesta ja näin pohtia, että millaisia palveluja voin jo markkinoida ja samalla miten, että miten niitä markkinoisin. Aikaisemmin tein vain perus tasoitusleikkauksia ja tehohoitoja. Nyt tein mainoksia käyttämällä sosiaalistamediaa. Mainoksia tein Facebookkiin ja Instagrammiin, sekä blogiinkin lisäsin kyseisen mainoksen. Pystyn siis leikkaamaan hiuksia, tekemään perus hiustenvärjäyksen, kulmien- ja ripsien värjäyksen ja niin edelleen.

Perjantai 20.1
Tehdään koulussa video, jossa minun ryhmän pitää kuvata kuika balayage-värjäysmenetelmä käytännössä tehdään. Samaa menetelmää tuli katsoa työssäoppimispaikalla. Olen aikaisemmin nähnyt muutaman kerrran kun työntekijöistä muutama on tehnyt kyseisen värjäyksen, joten osaan siitä jotain sanoa. Lisäksi olen muutaman värjäyksen tehnyt itsekin tällä menetelmällä.
   Lisäksi piti kysellä työpaikkaohjaajalta, että kuinka hän käyttää ohenussaksia hyväksi työssään. Hän kertoi tykkäävänsä enemmän "pointtaamisesta" kuin ohennussaksien käyttämisestä, mutta käyttää silti niitäkin työssään, ainakin mitä olen sivusta seuraillut. Ohennussakset ovat helppo ja ehkä jopa turvallinenkin tapa hiuken ohentamiseen.


Perjantai 27.1
Minulle tuli asiakas balayage-värjäykseen! Työhön varattiin paljon aikaa, mutta lopputulos oli tosi hyvin onnistunut sekä minun, että asiakkaan mielestä! Teen postauksen tänne vielä ja lisään kuviakin työstä. Lisään postauksen loppuun myös osan lopuista tehtävistä, jossa esittelen peicossa käytettävää hapanvärinpoistajaa
  Lisäksi tuli tehtäviä, joihin vastaukset löytyivät väriä ja kiharaa, kirjasta. (Raija Kara, Kirsi Oksaharju, Marjo oksman, Sanoma Pro Oy, 2014)
1. Mitä vaikutuksia lämmön käytöllä on hiusten värjäyksessä? Millaisia lämmön lähteitä hiusten värjäyksessä voi käyttää? Mitä tulee huomioida työturvallisuuden tai tavoitteen mukaisen lopputuloksen kannalta, kun käyttää lisälämpöä vaikutusajalla?

2. Mitä on otettava huomioon arvioitaessa hiusten värjäykseen käytettävää värin määrää? Mikä on tarkoin ja ekologisin värin määrää mittaava apuväline?

4. Miksi raitahupputekniikassa vaalennuksen tai värituotteen levityksessä täytyy olla erityisen huolellinen? 

5. Mitä etuja on mielestäsi hiusten raidoituksessa silloin, kun se tehdään folioilla eikä 
raitahupulla? 


Perjantai 3.2
Tällä kertaa minulla oli 2 asiakasta. Toiselle tein balayage-värjäyksen ja toiselle värjäsin tummemman tyven ja sävytin oman hiuksen lähemäksi asiakkaan pidennyksien väriä. Postaukset teen erikseen vielä. Työpäivä vähän venyi muutaman tunnin ylimääräiseksi, sillä omissa töissäni menee vielä sen verran enemmän aikaa. Päivä oli kaikin puolin onnistunut ja oli ihana huomata asiakkaiden tyytyväisyys!
   Opin päivän aikana myös pidennyksistä. Tämän perjantain asiakas oli ensinmäinen, jolla oli pidennykset. Opin kuinka pidennykset pestään, kuivataan jne ihan käytännössä.

Perjantai 10.2
Olin kipeänä, en päässyt töihin. Mitään kouluun liittyvää en jaksanut tehdä. Teen jälkikäteen siihen päivään liittyvät tehtävät.

Perjantai 17.2
Jälleen sain 2 asiakasta! Toiselle jälleen balayage-värjäys ja toiselle asiakkaalle värjäsin tyven tummemmalla punaisella ja latvan vähän kirkkaammalla punaisella. Tein myös kulmat viimeiselle asiakkaalle. Päivä meni nopeasti kun sai tehdä. Muutama tuntu tuli jälleen ylimääräistä.
   Nyt voin sanoa, että osaan vähän paremmin tehdä värjäykseen liittyviä suunnitelmia ja miettiiä itse, mitä seoksia teen ja missä suhteissa. Värimassan tekeminen on edelleen vähän hankalaa. Mieluumin teen edelleen vähemmän väriä ja käyn tekemässä sitä uudelleen kun taas tekisin sitä liikaa ja tulee vaan tuhlattua rahaa viemäriin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti