keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Omien hiusten laittoa!

Kouluaikana on kerenny tapahtumaan jo aika paljon muutoksia omissa hiuksissa. Hiuksia on leikelty ja väjäilty ja laitettu erilaisia maskeja ja sitten taas vaalennettu. Tällä hetkellä hiukset on punaiset! Julian kanssa mentiin yhtenä kauniina päivänä tukkuun ja sieltä lähtikin mukaan hapetteet, värikulhot, siveltimet, simin värituubi ja yks manic panic-suoraväri purkki. Illan päätteeksi mulla olikin sitten jo punaiset hiukset. Värjäyksestä on joku päälle viikko, sen jälkeen pesin hiukset 3-4 krt, enkä laittanut mitään maskeja hiuksiin, jotan tottakai väri haalistui tosi nopeasti. Eilen koulussa sitten laitettiin vaikuttamaan KC:n cherry bomb-hiusmaski, jossa on tosi paljon väripigmenttiä. Ja jälleen hiuset on tosi kirkkaan ja kauniin punaiset. 

Nämä tuotteet lähti mukaan tukusta. Harmi kun ei oo kuvia edellisestä hiusväristä.



Sitten kouluss iskettiin tätä maskia koko päähän ja annettiin vaikuttaa ihan kunnolla, silä aikaa Julia kerkesi mm. värjätä ja muotoilla mun kulmat! :')

 Lopputuloksena tuli ihanan punaiset hiukset jälleen, olen tosi tyytyväinen tähän väriin. Valoa vasten varsinkin hiukset näyttää tosi kirkaan punaiselle. Punaisen alla on raitoja koko pään täydeltä ja ne toi tähän väriin kivoja vivahteita, kun ei koko pää ole tasaisen punainen! 



"Hapete, esikäsittelymenetelmät ja vaalentaminen, työvälineet ja työtavat vaalennettaessa"

http://www.helsinki.fi/kemia/opettaja/ont/Halonen_J_2016_kandidaatintutkielma.pdf
(s. 11-12)
Miksi vaalennetun hiuksen vetolujuus heikkenee?
Hiuksen vaalentaminen ei poista hiuksessa olevaa melaniinia, vaan muokkaa sen kemiallista rakennetta. Tapahtuman jälkeen hius ei enää taita valoa samalla tavoin kuin ennen. Hiuksille voimakkain mahdollinen kemiallinen käsittely on vaalennus. Vaalennuksen seurauksena hiuksen rikkisidoksia vaurioituu ja tämän vuoksi hiuksen vetolujuus heikkenee. Terve hius palautuu kun sitä venyttää, mutta vaalennettu hius ei, sillä sen rikkisidosten vaurioituminen on heikentänyt palautumiskykyä.

Mitkä ovat vaalennusaineiden tärkeimmät vaikuttavat aineet?
Ainakin vaalennusaineiden vaikuttavia aineta ovat persulfaatit ja vetyperoksidi. Kumpikin edellä mainutuista ainesosista vapattaa happiatomeja vain emäksisessä liuoksessa.

Mitkä ovat hapetteen tärkeimmät vaikuttavat ainesosat?
Vetyperoksidi, jonka lisäksi yleensä on käytetty erilaisia pehmentäviä aineita, kelatoivia aineta ja aineen pH:ta säätäviä aineita.

 Väriä ja kiharaa kirjasta (s.91-100)
Miksi vaalennusaine ja hapeteteos on tehtävä juuri ennen tuotteen levittämistä hiuksiin eikä sitä voi säilyttää pitkän aikaa kupissa?

Syy tähän on se, että kun ainesosat on sekotettu keskenään niin happea alkaa irrota heti hapetavista ainesosista. Tämän vuoksi on syytä noudattaa valmistajan antamia sekoitussuhteita, jotta saadaan paras lopputulos työhön.

Kirjassa esitetään 3 erilaista värinpoistomenetelmää.
Mitkä ne ovat?
Emäsvärinpoisto, hapanvärinpoisto ja liuotinvärinpoisto.
Mikä näistä kolmeasta menetelmästä on vaalennus ja miksi sitä kutsutaan sillä nimellä?
Emäsvärinpoisto on toiselta nimeltään vaalennus. Puhutaan emäksisestä värinpoistosta kun vaalennus valmistetta käytetään hapettuvien väriainesosien vaalentamiseen ennen värjäystä. Vaalentamisesta puhutaan taas silloin kun vaalennusvalmistetta käytetään hapettuvien väriaineosien vaalentamiseen itsenäisenä käsittelynä.

Selvitimme viime viikon tehtävissä happivaurioita ja niiden syntyä. Kaikista värjäysmenetelmistä juuri vaalennus synnyttää tehokkammin happivaurioita. Miksi vaalennuksessa käyttöohjeita on noudettava tarkasti? Pohdi myös ihon kannalta.
Vaalennettaessa hiusta täytyy noudattaa tarkasti käyttöohjeista, sillä kova emäsvärinpoistovalmiste reagoi myös ihmisen iholla. On todettu jo, että runsaasti hapen vapautuessa syntyy paljon happivaurioita. Niitä tulee vaalennettavien hiusten keratiiniproteiinin JA ihosolujen proteiiniin. Ihon ja hiuksen keratiiniproteiinit ovat lähelle samanlaiset, näin ollen myös ihoproteiinia koossa pitävät rikkisidokset katkeaa ja ihosolukko alkaa hajota. Ihoproteinin happivauroita voidaan kutsua myös ihon syöpymiseksi. Hiuspohja ei kestä hapetavien emäksisten valmisteiden syövyttävää vaikutusta kuin todella lyhyitä vaikutusaikoja, jotta ei vaurioituisi.

Minkä vahvuista värinpoistoainetta on sallittu laittaa hiuspohjaan?
Ei yli 6-prosentttista vetyperoksidiliuosta!!

Miten hapanvärinpoiston vaikuttavat aineet poikkeavat emäsvärinpoistoaineista?
Hapanvärinpoisto aineen vaikuttava ainesosa on pelkistin, joka voi luovuttaa vetyä vain happamassa ympäristössä. Pelkistimen sekaan laitetaan hapanvärinpoistossa hapanta puskuria (yleensä sitruunahappoa), eli sen tehtävänä on säätää käyttövalmiin valmisteen happamaksi.

Miten emäs- ja hapanvärinpoiston toimintaperiaatteet poikkeavat toisistaa, kuvaile kumpaakin lyhyesti. 
Emäsvärinpoisto perustuu siihen kun hapen kyvyllä pystyy erpttamaan värilliset molekyylit toisistaan emäksisessä ympäristössä. Hius vaalenee kun hapettuvien väriainesosien irrotessa toisistaan  värilliset molekyyliryppäät pienenee ja näin niistä tulee värittömiä. Emäsvärinpoistossa vapautuva happi erottaa värillisä molekyylejä toisistaan, mutta samalla myös katkaisee hiuksen proteiinirakennetta koossa pitäviä rikkisidoksia, eli aiheuttaa pysyviä rakennevaurioita hiuksiin. Tämä vaihtoehto ei sovi asiakkaalle jolla on voimakaasti rakennevarioitunut hius, sillä se on vaarassa murentua lopullisesti käsittelyn yhteydessä ja sen jälkeenkin.
   Hapanväripoisto soveltuu puolestaan voimakkaasti rakennevaurioituneille hiuksille. Hius vaalenee kun hapanvärinpoistovalmisteesta vaputuva vety irrtottaa värillisiä molekyylejä toisistaan happamassa ympäristössä. 


Miksi hapanvärinpoistossa hiukseen lisätään käsittelyn loppuvaiheessa mietoa hapetetta (vetyperoksidia) hetkeksi?
Usein käy niin, että hiuksissa oleva väri on saatu vedyn avulla tarvittava määrä muutettua värittömäksi happamalla värinpoistolla, mutta ilmassa olevat vapaat happiatomit liittää happaman väripoiston toisistaan irttottamat värimolekyylit jälleen toisiinsa, eli hius tummuu taas. Kaiken tämän vuoksi happamanvärinpoiston jälkeen lisätään hiuksiin happea (1-4% vetyperoksidia), jotta voi nähdä kuinka paljon se tummuu.  Voi olla mahdollista että joskus joutuu tekemään uuden happaman värinpoiston ja sitä seuraavan happikäsittelyn, jotta varmistutaan väripoistontuloksesta.

(oppikirjan s. 98) Mikä on hiuksen vaalennuspohjan väri seuraavilla tummuusasteilla:
a) 4, vaalennuspohja ja sen vastaväri

b) 7, vaalennuspohja ja sen vastaväri

c) 9 , vaalennuspohja ja sen vastaväri


(s130-158)
Mitä otat huomioon, kun levitätä vaalennusainetta siveltimellä koko hiuspituuteen tai tyvikasvuun?
Vaalennettaess hiusta pitää ensin aloittaa siitä kohtaa, mistä on suurin muutostarve. Eli vaalennusaineen levittämisessä edetään vaalennustarpeen mukaan. Kuitenkin hiuspohjan lähelle vaalennusaine laitetaan vasta ihan lopussa, sillon kuin muut alueet ovat melkein tavoitteen mukaiset. Tämä vain siksi, että hiuspohjasta haituva lämpö nopeuttaa tyvialueen vaalennusaineen toimintaa voimakkaasti.


Mitä tarkoitetaan marmoroinnilla?
Se on tekniilla, jossa hapetevärin levittämisen jälkeen sen päälle levitetään vielä vaalennusainemassa. Marmoroinnissa voi käyttää samoja tekniikoita kuin muissakin hiustenvärjäyksissä, mutta mitä voimakkaammin vaalennusaine levitetään hiukseen, sitä enemmän se vaalentaa.


Miksi sormitekniikalla vaalennusainetta levittäessä tulee olla varovainen?
Värimassaa voi levittääs sormilla kun käytetään raitahuppua, marmoroitaeesa tai levitettäessä väriä pesupaikalla. Sormitekniikka on nopeaa ja parhaimmillaan jos levityksen ei tarvitse olla pikkutarkkaa. Varsinkin vaalennusaineiden kanssa tulee olla varovainen, sillä väriaineet voivat läpäistä työssä käytettävät hanskat, vaikkei sitä silmällä erottaisikaan. Semmonen hyvä ja sopiva nyrkkisääntö on siihen, että 20 minuutin välein tulee vaihtaa hanskat hiuksia värjättäessä, jotta kädet ei altistu väriaineille.

Miten vaalennuspesu tehdään kirjan ohjeiden mukaan?
Mitään tiettyä reseptiä ei vaalennuspesuun ole, mutta yleensä siinä käytetään vaalennusainetta, hapetetta, vettä ja shampoota/hoitoainetta. Sekoitussuhde on suunnilleen sellainen, että kaikkia aineksia on yhtä paljon. Ainesosat sekoitetaan reilunkokeiseen astiaan, jotta se on helppo pesupaikalla levittää asiakkaan pesemättömiin hiuksiin. Tuotetta tulee laittaa reilusti hiuksiin, jotta voidaan varmistaa, että kaikki värisä poistettavat hiusalueet ovat tuotteen peitossa. Prosessia tulee tarkkailla jatkuvasti, mutta hiusten vanuttamista on syytä välttää vaikutusajalla. Pesu tulee suorittaa heti kun haluttu vaalennustulos on saatu.

tiistai 24. tammikuuta 2017

Perjantaisin hius- ja kauneuspalvelu peicossa!

Minut löytää perjantaisin hius- ja kauneuspalvelu peicosta, Voionmaankatu 26!
Minulle voi varata aikoja

* hiusten leikkaukseen
* hiusten värjäykseen
* kulmien muotoiluun ja värjäykseen
* ripsien värjäykseen
Kaikki tekemäni työt on -50% normaalihinnoista!
Aikoja voi varata peicon nettisuvuilta, puhelimitse tai minun kautta.


Hius- ja kauneuspalvelu peicco
050 581 6660
http://peicco.fi/
Tervetuloa!


keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Hiuksessa olevat luonnolliset ja keinotekoiset väriaineet sekä niiden aiheuttamat vauriot värikäsittelyjen seurauksena

Mitä on melaniini?
Melaniini on hiusten luonnollinen väriaine, sitä on kahdenlaista (rakeista, eumelaniini sekä hajanaista, feomelaniini). Rakeinen melaniini tulee siitä kun menosyyttisolut pakkaa melaniinin rakkuloiden sisään, jonka jälkeen siirtää rakkulat kuitusoluun. Melatoniinirakkula on noin 100 nm eli millimetrin tuhannesosa, joten ne voidaan niiden koon vuoksi havaita hiusleikkeistä elektronimikroskoopilla. Puolestaan hajanainen melaniini ei pakkaudu isoihin rakkuloihin, se levittyy puolestaan kuitisoluihin todella pieninä molekyyleinä, eikä sitä pysty näkemään.



Miten melaniini syntyy hiuksen ihonalaisessa osassa?
Melaniinia tuottaa hiusnystyn monihaaraiset melanosyyttisolut. Haarakkeiden ansiosta ne vievät kuitusoluihin melaniiniväriainetta. Melanosyyttisolu pystyy tuottamaan sitä vain, jos se pystyy vastaanottaa verenkierrosta väritöntä tyrosiiniaminohappoa. Tyrosiiniaminohappia ihminen saa ihan normaalisti ravinnosta sekä ihmisen keho pystyy valmistamaan sitä tarvittaessa. Tyrosiinia voi oikeastaan sanoa melaniinin raaka-aineeksi.


Miten hiuksen väri määrittyy ihmisen elämän eri vaiheissa?
Miksi se voi muuttua elämän eri vaiheissa?
Ihmisten geeniperimässä on yleensä tieto, joka ohjaa melanosyytit lopettamaan melaniinin tuotannon kun tulee lisää ikää Toisaalta geenit oivat ohjata melaniinituotannon loppumaan tai vähentymään missä iässä vain. Kaikki tämä näkyy yksilöllisenä "harmaantumisena", joillakin nopeatempoisena ja joillakin puolestaan hitaampana.

Mikä on vitiligo?
Se on autoimmuunisairaus, jonka vuoksi meanosyyttisolut ei pysty tuottamaan melaniinia. Vitiligo ilmenee värittöminä alueina ihossa sekä sillä alueella kasvavissa hiuksissa. Tällaisissa tapauksissa hiuksen värjäämiseen pätee samat asiat kuin harmaantuneiden hiuksien värjäämiseen.





Mistä johtuu hiuksen harmaantuminen?
Harmaantuminen johtuu siitä kun melanosyyttien valmistavat pigmenttien tuotto loppuu. Näin ollen hiukset muuttuvat harmaiksi tai valkoisiksi. Kyse ei ole siitä, että melanosyyttisolut olisivat tuhoutuneet, lähinnä entsyymiaktiivisuus on vähentynyt. Entsyymin toiminnan heikkenemisestä ei vielä tiedetä mistä se johtuu (ei todennäköisesti kuparin puutteestakaan), mutta arvellaan, että vanhetessa melanosyytteihin kertyisi joitain tuntemattomia aineita, jotka estävät pigmenttien muodostamisen. 


Hiuksissa voi olla kolmenlaisia erilaisia melaniineja. Kuvaile niitä tarkemmin..
Melaniineja voi olla sekamelaniini, eumelaniini (rakeinen melaniini) sekä feomelaniini (hajanainen melaniini)
Henna-kasvi on yksi hiuksen luonnosta saatava keinotekoinen väriaine.
Millaista harmia se voi aiheuttaa värjäyksessä kirjan mukaan ja miksi?
Hennavärjäyksen yhteydessä hiuksiin joutuvat metallit edistävät hapen vapautumista seuraavassa hapettumiseen liittyvässä värjäyksessä. Tästä voi johtua ennalta arvaamaton määrä pysyviä happivaurioita. Lisäksi väriainetta ei saa millään pois hiuksesta, se voidaan kylläkin peittää tummemmalla tai värikkäämmällä värillä. Jos asiakas tahtoo vähän väliä eri värin hiuksiinsa, hänelle henna ei ole paras vaihtoehto edellä mainitusta syystä.

Suoraväri- ainesosa on toinen kirjan mainitsemista keinotekoisista väriaineista. Miten tunnistat suoraväriaineen
a) INCI-listan perusteella
b) koostumuksen ja olomuodon perusteella
Suoravärit ovat koostumukseltaan paksumpia kuin muut värit, eikä siihen lisätä hapetetta. Suoravärit sisältävät paljon enemmän väripigmenttiä kuin muut värit, joten ne ovat hyvin kirkkaat. Värit ei myöskään muuta väriään pakkauksessa, värivalmisteen vaikutus aikana tai sen jälkeenkään.
Missä kaikissa tuotteissa suoraväri-ainesosia käytetään hiusalalla?
Suoraväri-ainesosia käytetään kaikissa tuotteissa, joissa on tarkoitus värjätä hiuksia ilman hapetetta. Esimerkiksi shampoissa, hoitoaineissa ja mutoilutuotteissa, jotka värjäävät hiuksia. Niitä on myös ns. sävytteissä tai värivaahdoissa. Sitä löytää myös hapettumiseen perustuvissa värivalmisteissa, jotai myydään kesto- ja kevytväreinä.

Miten sähkökemiallisesti kiinnittyvät suoraväriaineet tarttuvat hiukseen?
Sähkökemiallisesti kiinnittyvät suoraväriaineet kuulutvat tilapäisesti hiusrakeenteeseen kiinnittyviin suoraväriaineisiin, eli ne lähtevät pesussa kokonaan pois hiuksista. Nämä voidaan kuitenkin jakaa kahteen eri ryhmään; negatiivisesti varautuneisiin ja positiivisesti varautuneisiin. Negatiivisesti varautuneet kiinnittyy positiivisesti varautuneisiin hiuskeratiinin kohtiin ja positviivisesti varautuneet puolestaan kiinnittyy negatiivisiin kohtiin.
Miksi hapettuvia väriainesosia kutsutaan esiväriaineiksi?
Hapettuvia väriainesosia kutsutaan esiväriaineiksi, koska ne ovat värittömiä. Vasta hapen kanssa reagoidessaan ne muuttuvat värilliksi. Hapettuessaan ne yksittäiset värittömät esiväriainesosat sitoutuu toisiinsa kemiallisin sidoksin ja näin ollen muuttuu samalla värilliseksi. Näitä käytetään hapettumiseen perustuvisa hiusvärivalmisteissa nimikkeillä kesto- ja kevytvärit.
Mitä musta "hennatatuointi" sisältää ja miksi se voi olla ottajalle vaarallinen?
Ongelmana on lähinnä se, että mustassa "hennatatuoinnissa" on useimmiten käytetty synteettinen hapettuva hiusväriainesosa, parafenyleenidiamiini, joka kuuluu voimakkaimmin allergiaa aiheuttaviin kosmeettisiin hapettuviin väriainesosiin. "Hennatatuoinnissa" musta väriainesosa jää iholle pitkäksi aikaa ja se kerkeää sillä aikaa herkistää huomattamvasti enemmäin kuin sama ainaesosa hiusvärin keskimäärin 30 minuutin vaikutusajalla. Ja mitä useammin henkilö alktistuu tälle ainesosalle, sitä todennäköisemmin hänelle syntyy allergia ainesosaa vastaan. Allergia voi ilmetä nimenomaan sillon, kun värjää asiakkaan hiukset tutulla, aiemmin käytetyllä värivalmisteella. Mustia "hennatatuointeja" käyttämällä voi allergisoituminen parafenyleenidiamiinille pahimmillaan nopeutua vuosilla. Nykyään lainsäädönnässä sanotaan, että hapetevärejä ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaiden käytettäväksi, sillä heidän iho läpäisee väriainesosia huomattavasti enemmän kuin aikuisen.
Miten hiuksen pysyvä rakennevaurio eli "happivaurio" syntyy?
Rakennevaurioita syntyy jatkuvasti hiuksiin vapaiden happiatominen aiheuttamana. Vapaita happiatomeja vapautuu ilmaan aringon energian hajottaessa ilmassa olevia otsonimolekyylejä. Vapaat happiatomit katkaisee hiuksen proteiinirakenteessa olevia rikkisidoksia ja näin ollen tätä kemiallista reaktiosta puhutaan pysyvänä rakennevauriona, jotai ei voi enää palauttaa mitenkää, eikä sitä voi kyllä mitenkään estääkään.

Mikä värjäysmenetelmistämme aiheuttaa eniten happivaurioita ja miksi?
Alla oleva kuva on otettu meidän oppikirjasta, väriä ja kiharaa. Kuvaan on laitettu selkeästi ja yksinkertaisesti eri värjäysmenetelmien aiheuttamat happivauriot. Joten on sanomattakin selvää, että hiusten vaalennus aiheuttaa eniten happivaurioita, varsinkin korkaemäksinen vaalennusaine.



Mikä osa hiuksen rakenteessa hajoaa lopullisesti silloin, kun hius katkeaa kemiallisen värittelyn (värjäyksen) yhteydessä?

Miten tunnistat happivaurioituneen hiuksen? 
Yleensä happivaurioitunut hius on kiilloton, sähköistyvä, karkeutuminen, hius menee helposti takkuun ja latvat ovat haarautuneet ja vaikeat selvittää.
Miltä se tuntuu ja näyttää? 
Hius on karhea ja kiilloton. Toisaalta vähän vaurioitunut hius tuntuu liukkaalta ja on kiiltävä.
Miksi happivauriot on joskus hankala tunnistaa?
Uudet muotoilutuotteet, shampoot ja hoitoaineet ovat tehty sellaisista ainesosista, jotka pinnoittavat hiusta tehokkaasti, jolloin hius tuntuu sieältä ja taittaa valon hyvin tasaisesti. Kyseisessä tapauksessa hius kiiltää ja vaikuttaa ehjärakenteiselta. Toisaalta taas kaupoissa myydään tuotteita, jotka saavat hiuksen pinnan karheiksi ja takkuuntuvaksi. Näin ollen kampaajan on välillä vaikea erottaa oikeasti happivaurioitunut hius. Ammattilaisen tulee tutkia hiusta hyvin tarkasti, eri valoissa ja eri hiuksen osista.

Miten otat huomitoon happivauriot hiusten käsittelyssä?
On tärkeää ottaa huomioon asiakkaan hiuksen rakennevaurioiden määrä, jotta ei tule epämielyttäviä yllätyksiä käsittelyjen yhteydessä ja niiden jälkeen.  Hiuksiin voi syntyä paljon uusia rakennevaurioita, että ne hajoavat käsittelyn aikana tai niistä voi joa syntyjä venyää "purukumimaista" proteiinimassaa. Jos epäilet, että hius ei kestä enään yhtään happivaurioita, voit ehdottaa asiakkaalle jotain värikäsittelyä, joka ei altista hiusta hapetekäsittelyll, kuten esimemrkiksi suoravärjäystä.

maanantai 16. tammikuuta 2017

Ystävystyin vähän L`ANZAn tuotteisiin



L`ANZA Healing Haircare- tuotesarja on käytössä hius- ja kauneuspalvelu peicossa, jossa olen edelleenkin työharjottelussa aina perjantaisin koko loppu lukuvuoden. Tuotesarja on jo aikaisemmin ollut esillä blogissani, mutta nyt tein vähän enemmän tuttavuutta koko sarjaan. Sarja sisältää kaikille hiuksille suunnatut shampoot, hoitoaineet sekä muotoilutuotteet. Kaiken lisäksi Healing-sarjan shampoot ovat kaikki sulfaatittomia sekä natriumkloridittomia, joten ne sopivat täydellisesti värjätyille ja kemiallisesti käsitellyille hiuksille!
   Tuotekehittelyssä L´ANZA on höydyntänyt nanoteknologiaa luodessaan kasviperäisistä ja kosteuttavista ainesosista tosi pieniä, jotta ne imeytyvät syvälle hiuksen sisään hoitaen ja kosteuttaen hiusta sisältäpäin. Healing-tuotteet sisältää Keratin Healing System- yhdisteen. Tämä antaa hiuksille omia tärkeitä keratiiniminihappoja, joka lisää hiuksen vahvuutta ja antaa kolminkertaisen UV-suojan, näin ollen auttaa  säilyttämään hiusväriä.  Tuotteet sisältävät myös Meadowfoam Flower Seed Complesx- yhdisteen (lisää kiiltoa, kousteutta ja rakennetta hiuksiin) ja Moisture Retain Complex-yhdisteen (sisältä mineraalirikkaita PCA-happoja). Kaikki ainesosat auttaa hiusta säilyttämään kosteudenja palauttaa menetettyjä mineraaleja, joita katoaa koko ajan kemiallisten käsittelyjen aikana.
   Tuotesarjan panostamiseen on käytetty paljon vaivaa. Pakkaukset ovat kierrätysmateriaalista, tuotteet eivät sisällä mitään ainesosia, jotka voisivat vahingoittaa otsonikerrosta. Tuotteiden ainesosat ovat testattu ja todettu turvallisiksi (Ei käytetä ainesosia, joista voi olla haittaa terveydelle. Tuotteet eivät myöskään ole testattu eläimillä.). L´ANZA tekeee myös säännöllisesti lahjoituksia sademetsäalueiden suojelemiseksi. Kasviraaka-aineet ovat viljelty ilman tuholaismyrkkyjä tai ilman muitakaan kamiallisia lannoteita.


   L`ANZAN tuotteet käyvät kaikille hiustyypeille. Tuotteet ovat kuitenkin määritelty eri värisillä ja eri nimisillä pakkauksilla ja jokainen väri panostaa erityisesti tiettyyn hiuslaatuun. Erilaisia tuotteita ovat Healing ColorCare, Healing Moisture, Healing Volume, Healing Strength, Healing Smooth, Healing Nourish, Healing Remedy, Healing Pure, Keratin Healing Oil, Healing Curls ja Healing Style.
   Healing Volume tuotteet tuo volyymia paksuntaen yksittäisen hiuksen läpimittaa. Bambu-uutteen vuoksi se antaa hennoille hiuksille rakennetta ja ryhtiä. Muotoilutuotteissa on lämpösuoja.

   Healing Strength on ihanteellinen varsinkin pitkille ja käsitellyille hiuksille, Tuotteet "vähentävät ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä", palauttaa hiusten nuorekkuuden, vahvuuden sekä elinvoiman. Näissäkin tuotteissa on värisuoja, sekä aurinkosuoja.


   Healing Smooth on tarkoitettu karheille, pörröisille ja hankalasti hallittaville hiuksille. Keratin Healing System lukitse ulkoisen kosteuden pois (joka aiheuttaa pörröisyyttä) ja samalla tarjoaa värisuojan sekä aurinkosuojan.

Healing Nourish on suunniteltu puolestaan oheneville hiuksille. Anagen 7 System pidentää hiuksen kasvuvaihetta ja varmistaa terveempien ja vahvempien hiusten kasvua. Myös näissä tuotteissa on tarjolla väri- ja aurinkosuoja.


Healing Remedy on tarkoitettu rauhoittamaan  ja tasapainoittamaan kuivaa sekä rasvoittuvaa hiuspohjaa lievittämällä ärsytystä ja hilseilyä. Tuotteet normalisoi talintuotantoa ja raikastaa samalla hiuspohjaa. Möys näissä väri- ja täydellinen aurinkosuoja.


Healing Pure on syväpuhdistava hoito hiuksille. Hiuksista poistetaan ensin erilaisista kerrostumista (metalleista, tuotteista ja koliiritsta), tämän jälkeen hoitoaine paikkaa epäpuhtauksien jättämät tyhjät tilat keratiinilla. Kaikissa näissä väri- ja aurinkosuoja.


Keratin Healing Oil on tarkoitettu elvuttämään ja korjaamaan vahingoittuneita hiuksia sen sisältä, että pinnasta palauttaen hiuksiin kadonneen keratiinin. Palauttaa kadonneen kiillon. Näissä tuotteissa on väri- ja aurinkosuoja.



Healing Curls- tuotesarja on tarkoitettu luonnonkiharille ja permanentatuille hiuksille. Tuotteet ehkäisevät  pörröisyyttä ja tekee niistä kimmoisat ja sileät. Kiharista täytyy pitää huolta, jotta ne pysyvät pehmeinä ja kimmoisina.


Healing Style- tuotesarja on mainio muotoiluun jos ei kaipaa halkeilua, hilseilyä tai tahmaisuutta. Näissä on väri- ja aurinkosuoja. Lämpösuojakin löytyy aina 260 asteeseen saakka. Tuotteilla saa hyvän ja pitkäkestoisen kiinnityksen.


Omat kokemukset tuotteista on positiiviset. Kaikkia tuotteita en tietenkään ole kerennyt vielä kokeilla, mutta olen tykästynyt sarjan pesuaineisiin erityisen paljon. L´ANZA-tuotteet ovat mielestäni melko pitkäkestoisia ja hyvin riittäviä. Joka tilanteeseen ja hiuslaatuun löytyy omat tuotteensa, josta tykkään erityisen paljon. 

keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Keskiviikon etätehtävää Natan kanssa

Mitä on valo ?
- väriä ei ole ilman valoa
- se on optista säteilyä, joka liikkuu ilmassa aaltoliikkeinä
- valoaallot ovat eripituisia
- jokaista värisävyä vastaa oma aallonpituutensa
- näkyvää valoa lähinnä lyhytaaltoisempi säteily, ultraviolettisäteily
- lähinnä pitkäaaltoisempi infrapunasäteily
- esimerkiksi hius saa värinsä sen mukaan, minkä pituisia valoaaltoja se pystyy heijastamaan itsestään pois (musta imee itseensä kaikki aallonpituuden, kun taas valkoinen heijastaa aallonpituudet pois)


Määrittele spektri ja "väri"
spektri
- päivänvalon kirjo
- voi havaita esimerkiksi sateenkaaren nähdessä
- muodostuu kun antaa yhdensuuntaisten valonsäteiden kimpun kulkea prisman läpi
- pitkäaaltoisimmat punaiset valonsäteet taittuvat vähiten, violetin väriset lyhyimmät eniten (muut kirjovärit asettuvat niiden välille muuttuvana sävynauhana)

väri
- aisti havointo
- esimerkiksi esineen pinnasta heijastunut valo aiheuttaa silmän välityksellä ihmisen tajunnassa


Mitä on väriaisti?
- syntyy kun punaiset aallonpituudet kohtaavat silmän verkkokalvon
- kykyä tulkita eri aallonpituuksien aiheuttamat aistimuserot eri väreinä
- tappisoluissa oletetaan olevan kolmenlaista väriherkkää ainetta (tappisolut siirtävät väriaistimuksen aivoihin näköhermoa pitkin)
   * yksi niistä herkkä puna-oranssille, toinen violetille ja kolmas turkoosinvihreälle (yleensä puhutaan punaisesta, sinisestä ja vihreästä, joka saattaa olla harhaanjohtavaa)


Mitä on värisokeus, millaisia muotoja sillä voi olla?
- silmän tappisolujen toimintahäiriö tai tiettyjen solutyyppien puuttumista
- perinnöllistä, ei parannettavissa
- värisokeutta esiintyy huomattavasti enemmän miehillä, silti naiset ovat kyseisten perintötekijöiden kantajia
- värisokeuden luonne ja haitta-aste riippuu täysin siitä, minkä väriärsytystyypin kohdalla toiminnan vajavuus on huomattavissa
- yleisin väriaistin häirio on puna-vihersokeus (perinnöllinen)
- väisokeutta voidaan testeta värinäkötesteillä

Kuvahaun tulos haulle punavihersokeusKuvahaun tulos haulle punavihersokeusAiheeseen liittyvä kuva




Määrittele
pigmentti
- värisävyä muodostava hienojakoinen jauhe

- ei liukene sideaineisiin, eikä liuotteisiin

väriaine
- väriä muodostava aine, joka voi olla joko liukeneva väriaine tai pigmentti


sävy
- kirjo- ja purppuraväreille ominainen värin ominaisuus
- riippuvainen silmän saaman energiasäteilyn valta-aallonpituudesta

vivahde
- pieni poikkeama nimeltä mainitusta väristä tai värisävystä ilmoitettuun suuntaan
- yleisesti puhuttaessa tarkoitetaan kaikkia lähtövärin vivahdemahdollisuuksia


Määrittele hiusväreissä
kylmät värit
- värejä, jotka voi aiheuttaa kylmän tuntemuksen
- neutraalihalkaisijan puolittamaan väriympyrän kylmään puoliskoon luukuvat
- sinisen, vihreän ja violetin vivahteet


Aiheeseen liittyvä kuva


lämpimät värit
- värit, jotka aiheuttaa lämpimän tuntemuksen
- neutraalihalkaisijan puolittaman väriympyrän lämpimään puoliskoon kuuluvat
- punaisen, oranssin ja keltaisen vivahteet



Kuvahaun tulos haulle punaruskeat hiukset

Kuvahaun tulos haulle lämpimät värit hiuksiin



pastellivärit
- erittäin valkopitoinen väri
- mustuudesta täysin vapaa


Kuvahaun tulos haulle pastellivärit hiuksiin


murretut värit
- syntyy kun sekoittaa puhtaaseen väriin vastaväriä tai mustaa väriä




tiistai 10. tammikuuta 2017

Työssäoppimisen uudet tavoitteet

Koulussa on opittu paljon uusia asioita, joten on syytä myös miettiä työssäoppimisen tavoitteet. Kun aloitin työssäoppimisen niin en osannut tehdä vielä muutakun muutaman leikkauksen, väreistä ei ollut mitään tietoa. Nyt kuitenkin tietoa ja taitoa vähän enemmän, joten toivottavasti pääsen olemaan hyödyksi työpaikalla. 
   Nyt ollaan käyty koulussa miesten ja naisten hiustenleikkauksesta perusasiat, osaan myös tehdä erilaisia tehohoitoja hiuksille. Lisäksi olen jo päässyt värjäilemään hiuksia, ripsiä ja kulmia. Näitä kaikkia taitoja pystyn varmasti hyödyntämään työpaikalla ja jopa ottamaan asiakkaita vastaan. Ohjeistusta varmasti kaipaan moneen asiaan ja tahdon tietää miten eri työntekijöiden toimintatavat eroavat toisistaan ja oppia myös itse niistä. Palveluja olen markkinoinut aikaisemmminkin muun muassa blogini, facebookin ja instagrammin avulla.