tiistai 21. helmikuuta 2017

Erikoisvaalennusvärit

Työssäoppimisen tehtävä pe 10.2
Esittele työssäoppimispaikkasi värisarjan erikoisvaalennusvärit. Näillä tarkoitetaan värisarjan kestovärejä, joilla saa toteutettua kaikkein vaaleimmat värit. Erikoisvaalennusväreistä löytyy värikarttatupsut.


KC Color Ultimate Blond




1.Miten erikoisvaalennussarjan värit on numeroitu? 

KC Color Ultimate Blond-värisarjassa erikoisvaalennus värit on merkitty numeroin.
Erikoisvaalennusvärisarjoja on kaksi; 900-sarja sekä 12-sarja.


2. Mitä niillä on mahdollista saada aikaan suhteessa alkuperäiseen väriin?


900-sarja sisältää taittosävyn ja korkean vaalennustehon, sekä 9.tummuusasteen anten lopputulokseen pehmeyttä ja tasoituskykyä. 12-sarja puolestaan sisältää korkean vaalennustehon lisäksi  taittosävyn, joka taittaa ja antaa kirkkaan lopputuloksen. Kumpaakin sävyä voi käyttää pelkästään tai sekoitettuna keskenään.



3. Kirjaa tähän käyttöohjeet. Miten ne poikkeavat muiden kestovärien käyttöohjeista?

Erikoisvaallennusväreissä sekoitussuhde on 1:2, esimerkiksi väriä 40 ml ja 80 ml hapetetta.
Vaikutusaika värjäyksessä on vähintään 45 minuuttia.
Hapetteen valinta:
6% = 2-3 astetta vaaleampi
9% = 3-4 astetta vaaleampi
12% = yli 4 astetta vaalempi.
Muissa kestoväreissä hapete on yleensä 3%, sekä vaikutusaika on yleensä 30 minuuttia. Kestoväreissä sekoitussuhde on 1:1 (esim. 60 ml väriä ja 60 ml hapetetta).

4. Kun vaalennat hiusta, milloin voit käyttää erikoisvaalennussarjan värejä, milloin on käytettävä vaalennusaineita (jauhemaisia valkaisutuotteita)?

Erikoisvaalennussarjan värejä voi käyttää suoraan kun hius on jo lähtötilanteessa tarpeeksi vaalea. Muissa tapauksissa hiusta on vaalennettava ensin, jotta haluttu lopputulos olisi edes mahdollinen.


5. Tiedustele työpaikkaohjaajalta, milloin hän käyttää erikoisvaalennussarjan värejä sekä kokemuksia niiden käytöstä. Onko jotain erityistä huomioitavaa niiden käytössä esim. työturvallisuusohjeet, levitysjärjestys.
-

6. Kysy työpaikkaohjaajaltasi, onko työssäoppimispaikkasi kestovärisarjassa esipigmentointi käyttöohjeissa? Tiedustele myös, mitä tarkoitetaan esipigmentoinnilla. Miksi esipigmentointia tehdään?
 (lue Väriä ja kiharaa -kirjasta luku Värin lisäämisen ja poistamisen tekniikat s. 153-158, luvussa puhutaan esipigmentoinnista nimellä "värin lisääminen", mutta on niin hankalasti selitetty, että on parasta tiedustella työpaikkaohjaajalta. Palaamme tähän myös jakson lopulla koulussa, kun puramme tehtäviä.)

KC:lla ei ole esipigmentointi tuotetta, mutta etsin netin ja kirjan avulla muuta tietoa asiasta. Esipigmentoinnissa hiukseen laitetaan keinotekoista väriä ennen hapeteväriä. Esipigmentoinnin tarkoituksena on lisätä hiuksiin väriä niihin kohtiin joissa sitä on vähemmän. Tätä käytetään yleensä kun hiusta tahdotaan värjätä enemmän kuin kaksi astetta tummemmaksi. Tämä kaikki edesauttaa tasaisen ja kestävän värituloksen saamista, kun esimerkisi värjtään hiuksia tummiksi. Esipigmentoinnissa sävy valitaan, sen perusteella mitä hiuksesta oikeastaan puuttuu, esimerkiksi ruskeisiin oranssia tai vaaleisiin keltaista.
   Elikkäs käsittelyllä lisätään hiuksiin sieltä vaalennuskäsittelyssä poistettua lämmintä sävyä tai sitä voi käyttää myös peittävyyden lisäämiseksi. Esipigmentoitu väri (ilman hapetetta) levitetään kuiviin hiuksiin. Väriä ei tule laittaa liikaa, sillä se saattaa estää lopullisen värin tarttumisen. Esipigmenttivärissä ei ole vaikutus aikaa, sitä ei myöskään pestä pois ennen hapetevärin laittoa. 

sunnuntai 19. helmikuuta 2017

#teamsunshines

Tosiaan laitettiin Natan kanssa homma isolleen ja tehtiin meille instagramiin oma käyttäjätili, johon ollaan lisätty meidän töitä. Kauheasti siellä niitä ei vielä ole, mutta koko ajan sinne jotain uutta tulee, joten sieltä saa seurattua kuvien kautta meidän töitä. Instagramia tulee päiviteltyä huomattavasti enemmän mitä blogia, se on jotenkin paljon nopeampi ja helpompi. Kuvat tulee melkein samana päivänä kun ne on tehty!



#teamsunshines kiittää ja kuittaa! :)

Koulussa tehtyjä hiushommeleita!

Ystävänpäivän kunniaksi koululla oli kaikki hiustenleikkaukset vain 10 e!
Tein asiakkaalle tasoitusleikkauksen, mitasta lähti muutama sentti pois. Latvaa pointtasin vähäsen, jotta latva ei tunnu niin raskaalta!



Yhtenä päivänä sain asiakkaakseni oman rakkaan mummoni. Toiveena oli saada tyvestä asti vaaleat hiukset, mutta silti sai jäädä vähän omaa väriä näkyviin. Päädyin tekemään koko päähn folioraidat ja lopuksi sävytin hiukset KC Luxima silver foxilla ja anthracitella. Lopputulos oli hyvin onnistunut! :)


Tämän asiakkaan toiveena oli saada lähes mustat kohdat hiuksista vaalennettua. Opettajan kanssa päädyttiin happamaanvärinpoistoon, sillä ei rasittaisi hiusta niin, eikä vaalenna hiuksen luontaista pigmenttiä. Hapanvärinpoistolla hius vaalentui ehkä asteen. Kysyin uudestaan asiakkaan tavoitteet ja mitä toivoo hiuksillensa tapahtuvan seuraavan puolen vuoden aikana. Sain vastaukseksi, että asiakas toivoi olevansa blondi vielä jossain vaiheessa, joten päädyttiin tekemään hiuksiin vaalennuspesu.
    Ajatuksena vaalennuspesu ehkä vähän pelotti ja toivoin vain että saan hiukset vaalenemaan tasaisesti, ilman mitään suurempi läikkiä. Lopputulos oli yllättävän tasainen ja asiakas oli iloisesti yllättynyt siitä kuinka iso muutos tuli. Vaalennuspesussa käytin 3% hapetetta.



Natan hiuksiin haluttiin laittaa kylmempää sävyä ja niinhän me tehtiin. Väriseokseen laitoin 3N + 4.1 + mixerin sinistä. Lopputulos oli tasainen ja ihanan kylmä. Kummatkin oli tyytyväisiä lopputulokseen. 

Pikakampauksia

Koulussa meillä on aina maanantaisin asiakaspalvelua. Tähän asti meillä ei ole ollut kovin paljon asiakkaita, joten käytämme ajan hyödyksi ja opettelemme eri asioita. Viime maanantaina tein muutaman pikakampauksen. Toinen kampaus oli niskanuttura ja toinen rennompi ja nopea kampaus.




Peicossa tehdyt työt

Tähän menessä olen tehnyt hius- ja kauneuspalvelu peicossa muutamia värjäysasiakkaista, joista nyt viimeisimmistä neljästä on kuvat alempana.  Jokaisesta värjäyksestä olen oppinut jotain uutta. Tykkään tästä alasta sen takia, koska jokaisen asiakkaan hiukset ja toiveet ovat erilaisia. Työt on haastavia ja erilaisia koko ajan. On ihanaa kun saa heti alusta jo haastaa itseäni jotta saan työstä onnistuneen ja kauniin. 

Tässä asiakaalle tehtiin vaalenus balayage-tekniikalla 6% hapetteen kanssa. Sävyttämään ei enään lähdetty vaalennuksen jälkeen, sillä hius oli saanut vaalennuksesta jo kauniin sävyn. 

Tässä puolestaan asiakkaalla oli hiustenpidennykset, joista osa oli laitettu n. 2 viikkoa ennen tätä värjäystä. Toiveena asiakkaalla oli, että oma tyvi värjätään tummemmalla värillä ja oma hius saadaan sävytettyä lähemmäksi pidennyksen väriä. Toteutus oli melko haastava, sillä en ole ennen tehnyt asiakasta, jolla on pidennykset. Esimerkiksi tyviväriä ei voinut laitttaa joka puolelle, jotta teippipidennyksien teipit ei siitä kärsi. Lopputulos oli kuitenkin onnistunut sekä asiakkaan että minun mielestäni. Tyvi laitettiin KC Ultimaten 4N, latvaan laitettiin jotain KC Velvetyn sävyä, jota en enään muista.

Asiakkaan toiveena oli, että oma tyvi värjätään tummalla ja muuten vähän vaalennetaan balayage-tekniikalla. Tässä haastavaa oli se, että tyveä oli värjätty eri tummuusasteilla, joten piti miettiä värjäyssuunnitelma erityisen hyvin. Tyveen laitoin Ultimaten 4N + 4.1. Taittoon käytin Velvetyn 8.23, joka ei jaksanut taittaa osaa hiuksesta loppuun asti. Kuitenkin asiakas oli tyytyväinen värjäykseen. 

Tässä asiakas toivoi vähän tummemman punaista tyveä ja eri sävyllä latvaa. Tyven tein KC Ultimaten 6NN(näin saatiin tyven harmaa osa peitettyä) + 6.666R. Latvaosan tein KC Velvetyn 2 eri sävyllä ja laitoin vielä vähän punaista mixeriä sekaan.  Lopputulos oli tosi kaunis kummankin mielestä!

KC Collection Blush - Kevään hiusmuotia

"Perjantain 3.2 tehtävää pukkaa!!
Kevät tulee kovaa vauhtia ja mielenkiinto herää: mitäs uutta hiusrintamalta tulossa. 
1. Selaa KC:n Facebook -sivuja ja etsi sieltä julkaisu, jossa kerrotaan heidän kevään 2017 kokoelmasta. Mikä se on nimeltään ja miten sitä kuvataan julkaisussa?

KC Collection Blush- kevään 2017 hiusmuotia! 
Kevään sävyskaala on laaja: persikka, aprikoosi, ruusu, rosé, shampanja, mauve, kanerva, sekä beigeen ja nudeen kääntyvät värit. Sävyt valitaan jokaisen asiakkaan oman ihon värin mukaan, esimerkiksi vaalean läpikuultavalla iholla toimii pinkin sävyt ja taas persikkainen vivahde menee moneen ihosävyn kanssa yhteen!
   Leikkaukset ovat kesällä ja keväällä puolestaan liikkuvat ja kerrostetut. Otsahiukset ovat isona osana leikkauksia, vahvempana tai kevyempänä. Leikkaukset ajatellaan olevan kehys kasvoille. Leikkauksen ja värin tulee tukea toinen toistaan.

Mun suosikkikuva KC:n sivuilta on allaoleva kuva. Eniten tykkään hiuksien sävystä, joka sopii täydellisesti mallin ihoon. Myös leikkaus on mielestäni hyvin sopiva. Kokonaisuus on hyvin onnistunut.


Tämä kuva on puolestaan melko erikoinen. Väri on mielestäni ihan kiva, sopii malliin, mutta leikkaus on puolestaan erikoinen, ei kuitenkaan huono.


torstai 2. helmikuuta 2017

Kummille väriä päähän ! Lopussa tietoa peicossa käytettävästä hapanväripoistosta!

Viime perjantaina pääsin käsiksi rakkaan kummitätini hiuksiin! Hän toiveena oli tyvivärjäys ja hieman kohennettiin edellistä balayage-värjäystä. Lopuksi vielä tasoitettiin latvoja, mutta alla olevassa kuvassa leikkaus ei pääse oikein edustamaan. 
   Tyven tein Kc.n ultimatella, käytin 4N ja 4.2, 1:1, 3% hapetteen kanssa. Latvoja vaalensin balayage-värjäysmenetelmällä käyttäen n. Kc.n Freestyle 1:2, 9% hapetteella. Lopuksi sävytin latvan luximalla, mutta en kyllä muista sitä säyvä. Lopputulokseen oltiin tyytyväisiä kumpikin, saatiin latvasta ihanan lämmin. Käytettiin tottakai olaplexiä (2. aineen vaikutusajalla tein tasoitusleikkauksen, jonka tarkistin hiusten pesun ja kuivauksen jälkeen).
Loppuun lisäsin osan perjantain tehtävästä, johon sain vastauksen työpaikalla.



Kysy työpaikkaohjaajaltasi:
6. Miten liikkeessä valmistetaan vaalennuspesuaine? Missä tilanteissa vaalennuspesua käytetään? 
Liikkeessä käytetään KC.n antamaa "reseptiä" vaalennuspesuun. Vaalennuspesua käytetään kun hiuksista tahdotaan saada pois esimerkiksi metallia tai muita epäpuhtauksia, näin ollen jatkokäsittelyt hiukselle on helpompi tehdä.

7. Onko liikkeessä käytettävissä jokin hapanvärinpoistaja? Tunnetaan usein nimellä keinovärinpoistaja (KC Remover, Goldwell System Color Remover, muilla firmoillakin voi löytyä oma merkki). Tutustu tuotteen käyttöohjeisiin ja kysy käyttövinkkejä hapanvärinpoistoon työpaikkaohjaajaltasi.
Peicossa on käytössä KC Color Remover. Kuulema sitä ei nykyään ole ollut tarvis käyttää niin usein kuin ennen. Tuote on tarkoitettu hiuksille hellävaraisesti tehtävään keinovärin poistoon. Väri voidaan poistaa osittain tai kokonaan, vaiheittaista värinpoistoa pystyy kontrolloida helposti.
   KC Color Removeriin kuuluu 2 eri liuosta, joiden sekoitussuhde on 1:1. Seosta tulee sekoittaa jonkun aikaa ja tämän jälkeen levittää kuivaan hiukseen tehokkaasti ja tasaisesti. Seos tulee käyttää heti, sillä sen teho heikkenee aan kanssa.  Levityksen jälkeen hiukset peitetään muovihupulla ja annetaan vaikuttaa sen aikaa, mitä ohjeissa neuvotaan. Vaikutusajan jälkeen hiukset pestään monta kertaa syväpuhdistavalla shampoolla. Sen jälkeen laitetaa 
hiuksiin 3 % hapetetta ja annetaan vaikuttaa 5 min, jos väri tummuu niin ensinmäiset vaiheet tehdään uudelleen. Lopuksi hiukset huuhdellaan kunnolla ja hiuksiin laitetaan jätettävää hoitoainetta.




Balayage

Balayage

Koulussa teemme ryhmittäin erilaisia videotehtäviä. Eli siis valitaan joku tietty värjäysmenetelmä, kerrotaan siitä yleisesti jotain, kuvataan menetelmä käytännössä ja niin edelleen. Yhtenä perjantain tehtävänä oli tutustua omaan värjäysmenetelmään tarkemmin ja katsoa miten se tehdään harjoittelupaikoissa. Itse olen muutaman kerran nähnyt kun joku työntekijöistä tekee balayage-värjäyksen, mutta en ole silloin siihen niin kauheasti kiinnittänyt huomiota. Alle poimin jotain yleistä kyseisestä värjäysmenetelmästä ja videomateriaalia, sekä kuvakin löytyy.
   Balayage-värjäys on ranskalaisten kehitämä värjäystyyli, jossa hiuksia vähän niinkun maalataan erilaisilla pensseleillä ja harjoilla, soveltuu mahtavasti hiuksen vapaavärjäykseen. Balayage- tyyli on nyt levinnyt koko maailmaan ja sen näkee myös Suomen katukuvassa. Termi tulee ranskankielisestä sanasta balayer, suti.
   Balayage-tekniikan avulla hiuksista saadaan luotua mahtavia efektejä, sekä se korostaa kasvojen piirteitä.  Värjäyksessä hiuksia pidetään vapaasti kämmenellä ja siihen suditaan väriä ihan kuin taitelija tekee kankaalle. Tekniikan avulla hiuksista saadaan eläväiset.  Yleensä balayage-tekniikassa hiusrajaa ei värjätä, vaan väri laitetaan hiuspituuteen ja erityisesti latvoihin, lähelle kasvoja.

Kuvassa on työpaikkaohjaajani Reetan tekemä balayage.
(Hius- ja kauneuspalvelu peicco, Voionmaankatu 26!)

Alla olevan värjäyksen tein itse koulussa toiselle luokkalaiselle. 
Kyseinen värjäys tehtiin videolle vaihevaiheelta.


Vielä alla olevassa linkissä suosittu hiustaitelija, Guy Tang on tehnyt videon, jossa näyttää balayge-värjäyksen vaihe vaiheelta.
https://www.youtube.com/watch?v=A6W4j3KRExQ


Lähteet:

http://www.schwarzkopf.fi/skfi/fi/home/hair_colour/tips_and_tricks/colouring_advice/what-is-balayage.html