torstai 2. helmikuuta 2017

Kummille väriä päähän ! Lopussa tietoa peicossa käytettävästä hapanväripoistosta!

Viime perjantaina pääsin käsiksi rakkaan kummitätini hiuksiin! Hän toiveena oli tyvivärjäys ja hieman kohennettiin edellistä balayage-värjäystä. Lopuksi vielä tasoitettiin latvoja, mutta alla olevassa kuvassa leikkaus ei pääse oikein edustamaan. 
   Tyven tein Kc.n ultimatella, käytin 4N ja 4.2, 1:1, 3% hapetteen kanssa. Latvoja vaalensin balayage-värjäysmenetelmällä käyttäen n. Kc.n Freestyle 1:2, 9% hapetteella. Lopuksi sävytin latvan luximalla, mutta en kyllä muista sitä säyvä. Lopputulokseen oltiin tyytyväisiä kumpikin, saatiin latvasta ihanan lämmin. Käytettiin tottakai olaplexiä (2. aineen vaikutusajalla tein tasoitusleikkauksen, jonka tarkistin hiusten pesun ja kuivauksen jälkeen).
Loppuun lisäsin osan perjantain tehtävästä, johon sain vastauksen työpaikalla.



Kysy työpaikkaohjaajaltasi:
6. Miten liikkeessä valmistetaan vaalennuspesuaine? Missä tilanteissa vaalennuspesua käytetään? 
Liikkeessä käytetään KC.n antamaa "reseptiä" vaalennuspesuun. Vaalennuspesua käytetään kun hiuksista tahdotaan saada pois esimerkiksi metallia tai muita epäpuhtauksia, näin ollen jatkokäsittelyt hiukselle on helpompi tehdä.

7. Onko liikkeessä käytettävissä jokin hapanvärinpoistaja? Tunnetaan usein nimellä keinovärinpoistaja (KC Remover, Goldwell System Color Remover, muilla firmoillakin voi löytyä oma merkki). Tutustu tuotteen käyttöohjeisiin ja kysy käyttövinkkejä hapanvärinpoistoon työpaikkaohjaajaltasi.
Peicossa on käytössä KC Color Remover. Kuulema sitä ei nykyään ole ollut tarvis käyttää niin usein kuin ennen. Tuote on tarkoitettu hiuksille hellävaraisesti tehtävään keinovärin poistoon. Väri voidaan poistaa osittain tai kokonaan, vaiheittaista värinpoistoa pystyy kontrolloida helposti.
   KC Color Removeriin kuuluu 2 eri liuosta, joiden sekoitussuhde on 1:1. Seosta tulee sekoittaa jonkun aikaa ja tämän jälkeen levittää kuivaan hiukseen tehokkaasti ja tasaisesti. Seos tulee käyttää heti, sillä sen teho heikkenee aan kanssa.  Levityksen jälkeen hiukset peitetään muovihupulla ja annetaan vaikuttaa sen aikaa, mitä ohjeissa neuvotaan. Vaikutusajan jälkeen hiukset pestään monta kertaa syväpuhdistavalla shampoolla. Sen jälkeen laitetaa 
hiuksiin 3 % hapetetta ja annetaan vaikuttaa 5 min, jos väri tummuu niin ensinmäiset vaiheet tehdään uudelleen. Lopuksi hiukset huuhdellaan kunnolla ja hiuksiin laitetaan jätettävää hoitoainetta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti