torstai 2. helmikuuta 2017

Balayage

Balayage

Koulussa teemme ryhmittäin erilaisia videotehtäviä. Eli siis valitaan joku tietty värjäysmenetelmä, kerrotaan siitä yleisesti jotain, kuvataan menetelmä käytännössä ja niin edelleen. Yhtenä perjantain tehtävänä oli tutustua omaan värjäysmenetelmään tarkemmin ja katsoa miten se tehdään harjoittelupaikoissa. Itse olen muutaman kerran nähnyt kun joku työntekijöistä tekee balayage-värjäyksen, mutta en ole silloin siihen niin kauheasti kiinnittänyt huomiota. Alle poimin jotain yleistä kyseisestä värjäysmenetelmästä ja videomateriaalia, sekä kuvakin löytyy.
   Balayage-värjäys on ranskalaisten kehitämä värjäystyyli, jossa hiuksia vähän niinkun maalataan erilaisilla pensseleillä ja harjoilla, soveltuu mahtavasti hiuksen vapaavärjäykseen. Balayage- tyyli on nyt levinnyt koko maailmaan ja sen näkee myös Suomen katukuvassa. Termi tulee ranskankielisestä sanasta balayer, suti.
   Balayage-tekniikan avulla hiuksista saadaan luotua mahtavia efektejä, sekä se korostaa kasvojen piirteitä.  Värjäyksessä hiuksia pidetään vapaasti kämmenellä ja siihen suditaan väriä ihan kuin taitelija tekee kankaalle. Tekniikan avulla hiuksista saadaan eläväiset.  Yleensä balayage-tekniikassa hiusrajaa ei värjätä, vaan väri laitetaan hiuspituuteen ja erityisesti latvoihin, lähelle kasvoja.

Kuvassa on työpaikkaohjaajani Reetan tekemä balayage.
(Hius- ja kauneuspalvelu peicco, Voionmaankatu 26!)

Alla olevan värjäyksen tein itse koulussa toiselle luokkalaiselle. 
Kyseinen värjäys tehtiin videolle vaihevaiheelta.


Vielä alla olevassa linkissä suosittu hiustaitelija, Guy Tang on tehnyt videon, jossa näyttää balayge-värjäyksen vaihe vaiheelta.
https://www.youtube.com/watch?v=A6W4j3KRExQ


Lähteet:

http://www.schwarzkopf.fi/skfi/fi/home/hair_colour/tips_and_tricks/colouring_advice/what-is-balayage.html

1 kommentti:

  1. Todella ihanan näköinen tuo balayage värjäys. Onkohan se kovin vaikea ylläpitää? Minä itse kaipaan jonkinlaista muutosta, ja tällainen houkuttelisi. Kiitos jakamisesta.

    VastaaPoista