tiistai 21. helmikuuta 2017

Erikoisvaalennusvärit

Työssäoppimisen tehtävä pe 10.2
Esittele työssäoppimispaikkasi värisarjan erikoisvaalennusvärit. Näillä tarkoitetaan värisarjan kestovärejä, joilla saa toteutettua kaikkein vaaleimmat värit. Erikoisvaalennusväreistä löytyy värikarttatupsut.


KC Color Ultimate Blond




1.Miten erikoisvaalennussarjan värit on numeroitu? 

KC Color Ultimate Blond-värisarjassa erikoisvaalennus värit on merkitty numeroin.
Erikoisvaalennusvärisarjoja on kaksi; 900-sarja sekä 12-sarja.


2. Mitä niillä on mahdollista saada aikaan suhteessa alkuperäiseen väriin?


900-sarja sisältää taittosävyn ja korkean vaalennustehon, sekä 9.tummuusasteen anten lopputulokseen pehmeyttä ja tasoituskykyä. 12-sarja puolestaan sisältää korkean vaalennustehon lisäksi  taittosävyn, joka taittaa ja antaa kirkkaan lopputuloksen. Kumpaakin sävyä voi käyttää pelkästään tai sekoitettuna keskenään.



3. Kirjaa tähän käyttöohjeet. Miten ne poikkeavat muiden kestovärien käyttöohjeista?

Erikoisvaallennusväreissä sekoitussuhde on 1:2, esimerkiksi väriä 40 ml ja 80 ml hapetetta.
Vaikutusaika värjäyksessä on vähintään 45 minuuttia.
Hapetteen valinta:
6% = 2-3 astetta vaaleampi
9% = 3-4 astetta vaaleampi
12% = yli 4 astetta vaalempi.
Muissa kestoväreissä hapete on yleensä 3%, sekä vaikutusaika on yleensä 30 minuuttia. Kestoväreissä sekoitussuhde on 1:1 (esim. 60 ml väriä ja 60 ml hapetetta).

4. Kun vaalennat hiusta, milloin voit käyttää erikoisvaalennussarjan värejä, milloin on käytettävä vaalennusaineita (jauhemaisia valkaisutuotteita)?

Erikoisvaalennussarjan värejä voi käyttää suoraan kun hius on jo lähtötilanteessa tarpeeksi vaalea. Muissa tapauksissa hiusta on vaalennettava ensin, jotta haluttu lopputulos olisi edes mahdollinen.


5. Tiedustele työpaikkaohjaajalta, milloin hän käyttää erikoisvaalennussarjan värejä sekä kokemuksia niiden käytöstä. Onko jotain erityistä huomioitavaa niiden käytössä esim. työturvallisuusohjeet, levitysjärjestys.
-

6. Kysy työpaikkaohjaajaltasi, onko työssäoppimispaikkasi kestovärisarjassa esipigmentointi käyttöohjeissa? Tiedustele myös, mitä tarkoitetaan esipigmentoinnilla. Miksi esipigmentointia tehdään?
 (lue Väriä ja kiharaa -kirjasta luku Värin lisäämisen ja poistamisen tekniikat s. 153-158, luvussa puhutaan esipigmentoinnista nimellä "värin lisääminen", mutta on niin hankalasti selitetty, että on parasta tiedustella työpaikkaohjaajalta. Palaamme tähän myös jakson lopulla koulussa, kun puramme tehtäviä.)

KC:lla ei ole esipigmentointi tuotetta, mutta etsin netin ja kirjan avulla muuta tietoa asiasta. Esipigmentoinnissa hiukseen laitetaan keinotekoista väriä ennen hapeteväriä. Esipigmentoinnin tarkoituksena on lisätä hiuksiin väriä niihin kohtiin joissa sitä on vähemmän. Tätä käytetään yleensä kun hiusta tahdotaan värjätä enemmän kuin kaksi astetta tummemmaksi. Tämä kaikki edesauttaa tasaisen ja kestävän värituloksen saamista, kun esimerkisi värjtään hiuksia tummiksi. Esipigmentoinnissa sävy valitaan, sen perusteella mitä hiuksesta oikeastaan puuttuu, esimerkiksi ruskeisiin oranssia tai vaaleisiin keltaista.
   Elikkäs käsittelyllä lisätään hiuksiin sieltä vaalennuskäsittelyssä poistettua lämmintä sävyä tai sitä voi käyttää myös peittävyyden lisäämiseksi. Esipigmentoitu väri (ilman hapetetta) levitetään kuiviin hiuksiin. Väriä ei tule laittaa liikaa, sillä se saattaa estää lopullisen värin tarttumisen. Esipigmenttivärissä ei ole vaikutus aikaa, sitä ei myöskään pestä pois ennen hapetevärin laittoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti