torstai 15. syyskuuta 2016

"Classic Skater Boy"

Torstain tehtäväksi saatiin leikata miesten päätä. Leikkauksen nimi oli "Classic Skater boy". Ohjeistus käytiin läpi videona, kuvina ja vielä opettaja teki leikkauksesta demon, joten oli helppo lähteä lopuksi itse tekemään omaa työtä, kun työvaiheet oli käyty monesti läpi. Omat leikkauspään hiukset ovat melko pitkät, joten teimme leikkauksen, jossa säästeltiin vielä hiuksta, mutta leikkauksen jaot ja perusasiat tuli käytyä hyvin läpi.
   Leikkauksen kuuluu olla melko pitkä, ja ehkä jonkun mielestä se on vähän sekaisen näköinen. Silti on tärkeää muistaa, että kyseisessä leikkauksessa jaot, vetosuunnat ja nostokulmat ovat tärkeitä. Leikkauksella on oma muodot ja linjat, jotka tekevät mallista ehjän ja hyvännäköisen.


Ekana tottakai lähtökohta kuva!


Sitten tein ositukset. Päälaelle jäi isompi osio, joka oli vähän neliön muotoinen. Myös tässä leikkauksessa otettiin takaa "suikale" hiuksia, josta otettiin mittapituus ja päästiin aloittamaan leikkaaminen. Vetosuunta oli suoraan taaksepäin, leikkaus tapahtuu 90 asteen kulmassa. Takana oleva osio jaetaan päälaella olevan "neliön" reunojen mukaan, eli "neliön" sisällä oleva osio leikataan tietyllä tavalla. Osiossa edettiin keskeltä toiselle sivulle ja sen jälkeen toiselle sivulle, noin sentin kokoisissa osissa (edellisestä osasta puolet ja sentti lisää toisesta osiosta). 

Osion leikkauksen tarkistaminen tehtiin "ristiintarkistuksena", osa hiuksista nostettiin vaakasuorana 90 asteeseen ja katsottiin, että kaikki hiukset ovat samassa linjassa. Takana olevan osion jälkeen siirrytään leikkaamaan sivuja. On tärkeää myös itse liikku asiakkaan sivulle, sillä jälleen vetosuunta pitää olla kohtisuoraan taake ja leikkauskulma on myöskin sama 90 astetta. Sivut leikataan samalla tavalla kuin takana oleva osio.


Jälkelle jäi päälaella oleva osio, joka leikattiin vasta föönauksen ja fiksauksien jälkeen. Föönattaess käytin luurankoharjaa, jotta saisin hiukset nopeammin kuivaksi ja melko suoraksi. Tässä vaiheessa leikasin myös joka puolelta "kulmikkuuden" pois ja sain hiuksen muotolinjasta pyöreämmän ja hienomman.  Päälaella olevan osion leikkasin takaa eteenpäin, noin sentin osioissa, vetosuunta suoraan ylöspäin ja 90 asteessa. Pituudesta otin pois noin sentin verran.

Tässä kuvassa näkee jo valmiin lopputuloksen. Viimeistelyn tein suoristusraudalla. Paljon ei mitasta lähtenyt (noin yhdestä kolmeen senttiä, mutta silti leikkauksessa pystyi näkemään selvän eron).

Edestä piti vielä leikata etuhiukset, sillä niihin ei oltu koskettu ollenkaan. Tein v-muotoisen otsatukan, jottta asiakas voi pitää otsista kummalla puolella tahansa. 

Ja lopuksi vielä työstä muutama kuva. Leikkaus oli yllättävän kiva, eikä korjauksia tarvinnut juurikaan tehdä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti