torstai 8. syyskuuta 2016

Porrastusta ja keventämistä, joka Kyllikin unelma!


Tällä viikolla leikattiin vielä porrastusleikkaus ja kevennettiin leikkausta lopuksi kerrostamalla hiuksia. Lisäksi kerettiin tekemään myös tasamittainen otsatukka. Demona tällä kertaa toimi video, josta otettiin mallia. Otsiksesta demon teki opettaja ja me lopuksi perässä. Leikkaus tehtiin pareina, toinen kuvasi ja toinen leikkasi ja sitten vaihdettiin vuoroja. Leikkauksessa tärkeintä oli muistaa Kyllikin pään asento, nostokulmat, vetosuunnat, liikkuva mittapituus ja sormien asento. 

Aluksi tehtiin alla olevien kuvien mukaiset ositukset hiuksiin. Päälaelle jätettiin enemmän hiusta ja loput hiukset jaettiin myöhemmin pienempiin osioihin, jotta leikkaus olisi näin helpompaa.
Takaa otettiin vähän hiusta pystysuunnassa, jos saatiin leikattua mittapituus. Kyllikiltä ei kauheasti lähtenyt hiusta, koska aiempi porrastus oli jo valmiiksi aika lyhyt. Mittahius leikattiin pystysuunnassa, noin 90 asteen kulmassa ja vetosuunta oli kohtisuoraan taaksepäin.






Mittapituuden leikkaamisen jälkeen alotin leikkauksen. Alotin leikkauksen ottamalla alimpia hiuksia pienissä osioissa. Alla olevissa kuvissa näkyy työn osiot tosi huonosti, mutta silti niistä voi huomata, että alimpien hiuksen vetosuunta oli pystysuora ja kuvista näkee sormien suunnan hyvin.





Alimmat hiukset siis leikattiin pystysuoraan. "Alkuleikkauksien" jälkeen leikkauksen mittapituudesta tuli liikkuva. Enään ei leikattu 90 asteen kulmassa vaan noin 45 asteen kulmassa. Myöskin sormien asento muuttuu eteenpäin piteneväksi, kuten kuvissa näkyy. Tärkeää on luottaa omaan tekemiseen ja on osattava hahmottaa, että sormien asento on varmasti tarpeeksi jyrkkä, sillä edestä ei ole tarkoitus lähteä juuri ollenkaan hiusta. Kuvista huomaa myös, kuinka osioit on vinot, kuten eteenpäin pitenevässä mallissa kuuluu olla. Tällä samalla tyylillä mentiin loputkin hiukset läpi, noin sentin osioissa. Lopuksi vielä jää päälaella oleva osa.








Ennen päälaelle menemistä voi jo huomata kuinka muotolinjasta on tullut ehjä ja kaunis. Tässä vaiheessa vielä minkäänlaista tarkastusta tai mitään viimeistelyä,  joten ei kannata vielä välittää!



 Alla olevasta kuvast huomaa hyvin muotolinjan, joka onnistui itseltä mielestäni tosi hyvin. Samasta kuvasta voi nähdä oikein hyvin porrastuksen.


Päälaella oleva alue päästetään kokonaan vapaaksi ja kammataan suoraksi jakauksen mukaan. Sitten leikataan vielä loputkin hiukset muotolinjan mukaan, samalla tavalla kuin aiemmin. Lopuksi pitää katsoa, että muotolinja on ehkä ja oikein eteenpäin pitenevä malli.

Viimeisteltäessä hiuksie kevennettiin kerrostamalla, koska muuten hiukset olisivat ollut aika raskaan näköiset ja epäluonnolliset. Kerrostuksen ja "pointtaamisen" ansiosta hiukset on paljon luonnollisemman näköiset ja lopputuloksesta tuli hyvin onnistunut ja kaunis.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti