tiistai 27. syyskuuta 2016

Omavalintainen leikkaus Kyllikille.

Saimme tehtäväksi valita omavalintaisesti lyhyt hiusmalli, joka toteutetaan viimeisenä leikkauksena omaan mallipäähän. Työn sai tehdä joko yksin tai ryhmässä. Omaan ryhmään kuului möys Nata, Julia ja Mirkku. Aluksi piti tehdä leikkaussuunnitelma, johon piti muun muassa piirtää mittalinjat ja kehälinjat. Suunnitelmasta ei valitettavasti ole kuvaa. Kuvia tässäkin postauksessa on melko paljon ja vaiheet näkee niistä mielestäni hyvin. Osa kuvista on Natan, mutta se ei haittaa, sillä teimme saman työn ja samat vaiheet.
   Leikkauksessa tuli olla porrastusta ja kerrostusta. Päädyimme tyttöjen kanssa melko lyhyeen ja rikottuun malliin. Leikkauksessa oli sekä porrastusta, että kerrostusta. Leikkauksesta kevennettiin paljon pointtaamalla ja muotoilusaksilla. Työtä tehdessä oli tärkeää muistaa oikeat ositukset, vetosuunnat ja leikkauskulmat.  Lopputulos oli mielestäni hyvin onnistunut, vaikka välillä tuntui ettei mallista tule ikinä valmista. 

Alla olevassa kuvassa oli valitsemamme hiusmalli.



Tässä lähtötilanne Kyllilin hiuksista.

Ensin tehtiin ositukset leikkausta varten. Päälle tehtiin hevosenkengän muotoinen jako, joka laitettiin kiinni ja tämä jätettiin viimeiseksi leikkauksessa. Takaa hiukset otettiin kuvan mukaisesti noin sentin osioissa. Takaosiossa leikkaus eteni keskeltä jommalle kummalle puolelle aina noin sentin osioissa (edellistä osioa aina puolet, jotta mitta pysyy samana). Osio rajattiin korvan taakse.
 
Alemmasta kuvasta näkee kuinka Kyllikin pää on ohjattu etukumaraan, jotta takana olevat lyhyet hiukset on huomattavasti helpompi leikata. Vetosuunta oli kohtisuoraan taakse ja leikkauskulma oli 90 astetta.

 Takaosion jälkeen näkymä hiuksissa oli kuvan mukainen.

 Takaosion jälkeen siirryttiin korvan kohdalla olevaan osioon. (Huomaa jo takana erottuva porrastus)
Korvallinen leikatttiin samalla tyylillä, porrastaen.

 Porrastuksen jälkeen leikkasin hiusta vielä vapaalla kädellä, jotta sain korvan kauniisti esiin.

Lopuksi oli jälkellä "hevosenkenkäosio", joka otettiin kaikki hiukset kerralla alas. Päälyosio leikattiin kerrostuksena edestä taaksepäin. 

Etuhiukset leikattiin ihan viimeiseski, ennen viimeistelyä. Teimme mallin mukaisen, vähän revityn näköisen sivuotsiksen, jota lopulta sitten rikoin pointtaamalla saksen kärjillä.

Leikkaukseen laitoin paljon aikaa päälisosan keventämiseksi. Keventämiseen käytin paljon saksien kärkiä ja muotoilusaksia ja erilaisia leikkausmenetelmiä, joita opettaja neuvoi. Lopputulos oli mielestäni todella hyvä ja voin olla tyytyväinen siihen. Päälyosasta tuli tarpeeksi keveä ja "revityn" näköinen!

Tässä kuvassa näkyy hyvin takaosion muoto. Hiuksen määrä lisääntyy, mitä korkeammalle menee. Tämän muodon toteuttaminen onnistui ohennnussaksia ja kampaa käyttäen, opettajan ohjeistuksella. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti