torstai 1. syyskuuta 2016

Porrastuksen opettelu

Tällä viikolla opin myös porrastuksen tekemisen, sekä vinon otskiksen teon.
Opettaja sanoi jo tunnin alussa, että porrastaminen ei ole helppoa, kaikki ammattilaisetkaan ei sitä välttämättä osaa tehdä. Fiilis ennen leikkauksen aloittamista oli aika jännittynyt ja epävarma, ehkä sen vaativuuden takia.
   Porrastus on teknisesti tosi haastava. Pitää osata hahmoittaa oikea muotolinja ja lopputulos omassa päässä, jotta voi työtä alkaa tekemään. Lisäksi pitää muistaa asioita, kuten nostokulma leikattaessa ja vetosuunnan pitää olla oikea, sekä tärkeää muistaa sormien suunta, jotta leikkaus pysyy oikeassa linjassa. 
   Annen tekemän demon jälkeen päästiinkin sitten taas hommiin. Demossa asioiden tekeminen ja itse leikkaus käytiin niin selvästi läpi, että pystyi itse aloittamaan työskentelyn heti. Kauhean epävarma olen vieläkin omasta tekemisestä, siinä olisi kehittämisen varaa. Työn aloittaminen oli jotenkin tosi hankalaa, ensinmäisen leikkauksen teko tuntui kauhean vaikealta, mutta heti sen jälkeen työ alkoi sujua! :)
  Aluksi Kyllikin pää kasteltiin kokonaan ja selvityskammalla kammattiin. Osituksien teko onnistui hyvin, enään ei tarvinnut koko ajan parantaa jakauksia, vaan niistä tuli aika symmetriset jo heti alussa. Kuvia töistä otin vain muutamia, joten ihan kaikista vaiheista ei ole kuvaa. Pääasia, että alotus ja lopputulokset on kuvattu! :)

Yllä olevassa kuvassa näkyy päälyhiusten ositukset. Niistä osa otettiin alas, vain näyttääkseen mittasuunta ja mittapituutta leikattaessa. Etuosaa ei leikattu ollenkaan!

Yllä olevassa kuvassa puolestaan näkyy parhaiten porrastus. Tässä vaiheessa leikkaus oli vielä kesken, en kerennyt vielä tarkastamaan tai viimeistelemään työtä vielä. Tärkein kuvassa tulee ilmi kuitenkin.


Sitten työ olikin jo valmis. Haastavinta työssä oli varmastikin oikean nostokulman pitäminen 45 asteessa, varsinkin kun mittapituus oli liikkuva. Piti keskittyä työhön ihan kunnolla, että muistin sormien asennon ja vetosuunnan pidettyä oikein. Työstä tuli mielestäni tosi hyvä! Viimeistelyssä käytin muotoilurautaa. Porrastus näkyy takana mielestäni hyvin selkeästi ja kauniisti, olen tyytyväinen työhöni. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti