keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Ihka ensimmäinen kampaus asiakkaalle!

Viime viikolla saimme kuulla, että meille olisi tulossa kuusi asiakasta ottamaan kampauksen. Osalle heistä tehtäisiin pelkkä kampaus ja osan hiukset pestäisiin ja föönattaisii, riippuen täysin hiusten pituudesta. Opettaja pyysi kaikkien innokkaiden nostamaan kätensä ylös, jos tahtoi saada oman asiakkaan. Vapaaehtoisia oli tasan kuusi ja tottahan toki minä olin yksi heistä. Asiakkaat saapuivat perjantaina ja mitä lähemmäksi sitä päivää mentiin, sitä enemmän alkoi itseä jännittämään. Ehkä eniten jännitti ensimmäisen tuntemattoman asiakkaan kohtaaminen. 
   Asiakkaat kävivä ensin meikissä, jonka jälkeen he tulivat meidän käsittelyyn. Itse sain asiakkaan, jolla oli lyhyet hiukset, joten tehtäväni oli pestä hänen hiukset, föönata ne, sekä viimeistellä hiukset kuohkeiksi ja juhliin sopiviksi. Aluksi tottakai jännitti aika paljon kun asiakas saapui. Eniten jännitti ehkä se, että hän oli käynyt juuri meikattavana ja heti sen jälkeen minun piti pestä hiukset, tottakai pelkäsin pilaavani hänen meikkinsä heti. 
   Asiakkaan istuttua tuoliin laitoin hänelle niskaliinan ja kapan paikoilleen, jonka jälkeen ohjasin hänet pesupaikalle. Pesu sujui hyvin, ilman mitään ongelmia. Pesuotteet alkaa olla jo hyvässä muistissa, joten omasta mielestä peseminen ja hieronta oli luontevaa ja yhtenäistä.
   Pesupaikalta tultiin takaisin omalle paikalle ja seuraavaksi lisäsin hiuksiin muotoilutuotteita. Tarkkaan en muista mitä tuotteita laitoin, mutta laitoin ainakin vähän seerumia, muotovaahtoa ja lämpösuojaa. Tuotteiden laittamisen jälkeen föönasin hiuksia vapaasti kuivemmaksi, ennenkuin aloin föönaamaan hiusta pienemmissä oisoissa pyöräharjan kanssa. 
   Föönaus kohotti hiusta hieman, mutta ei tarpeeksi. Pyysin opettajalta apua, sillä en ole ennen kampauksia asiakkaille tehnyt ja hän suositteli käyttämään muotoilu rautaa ja vahaa.  Kuohkeutta taakse lisäsin hieman muotoiluraudalla. Lopuksi vahan ansiosta hiuksista tuli kuohkeat ja kampaus oli hiuslakkaa vaille valmis.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti